Heerlijk Buiten

foto

Beleef de Grevelingen in de Grevelingenweek

Van vrijdag 13 oktober tot en met zaterdag 21 oktober gaat de vierde editie van de Grevelingenweek van start! Een week vol activiteiten die iedereen op een actieve manier kennis laat maken met al het moois van de Grevelingen. Kom jij ook flamingo’s, paddenstoelen of zeehonden spotten?  

Ontdek de Grevelingen
Vanaf zaterdag 14 oktober kan iedereen zelf ervaren wat de Grevelingen zo uniek maakt. Een week lang  week zijn er verschillende activiteiten te beleven bijvoorbeeld: op zoek naar flamingo’s, op zeehondensafari of met een IVN-natuurgids banjeren op Bommenee. of wat dacht je van de bijzondere excursie naar Veermansplaat, of een lezing over zeldzaam groot zeegras? 19 oktober is de excursie voor mensen in een scootmobiel of met een rollator.

Een overzicht van alle activiteiten vind je op: www.grevelingenweek.nl 

Heb je na een activiteit lekkere trek? Dan kun je bij een aantal ondernemers genieten van een speciaal samengesteld Grevelingenmenu. 

Buitenlesdag
De Grevelingenweek opent op 13 oktober met een speciale buitenlesdag. Kinderen uit groep 5 & 6 van basisscholen op Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee leren meer over de natuur van de Grevelingen. Onder leiding van IVN Natuurgidsen en boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken ze bijzondere deltanatuur.

Over de Grevelingenweek
De Grevelingenweek duurt van 13 t/m 21 oktober. De week is een initiatief van IVN Natuureducatie en wordt georganiseerd in samenwerking met Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Staatsbosbeheer, Provincie Zuid-Holland en Provincie Zeeland. De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen.

Veel plezier!

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 11 oktober 2017