Heerlijk Buiten

foto

Informatiecentrum Grevelingen ook in de winter geopend

Het informatiecentrum Grevelingen is in de winter ook open voor het publiek. Sinds mei van dit jaar is er hard gewerkt om het centrum bij de Brouwersdam aantrekkelijker te maken en meer bekendheid te geven. Dat is gelukt. Bijna 40.000 bezoekers hebben de afgelopen maanden het centrum bezocht en de reviews zijn vooral positief. Het centrum is naast de al aanwezige panoramashow en filmzaal uitgebreid met een winkel vol leuke hebbedingen, boeken, streekproducten en kinderartikelen. Ook zijn er folders van bedrijven en instellingen op de eilanden Schouwen Duiveland en Goeree Overflakkee verkrijgbaar. In de vernieuwde lunchcafé Embrasse kun je genieten van een kopje koffie of thee.

Komende wintermaanden
De komende wintermaanden wordt er hard gewerkt om de exposities uit te breiden. Tevens willen we voor bezoekers en groepen zoals scholen, bedrijven en instellingen meer beleving en doe-activiteiten aanbieden. Verder wordt het buitenterrein aantrekkelijker gemaakt. Ondertussen blijft het Informatiecentrum dagelijks geopend voor publiek. De toegang van het centrum en de toren zijn gratis.

De openingstijden zijn:
Van 1 november tot en met 30 april dagelijks van 10.00 – 16.00 uur
Van 1 mei tot en met 31 oktober dagelijks van 10.00 – 17.00 uur
Op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

Verhuur van zalen
In het Informatiecentrum zijn 2 vergaderzalen en een evenementenruimte te huur. Lunchcafé Embrasse verzorgt koffie, thee, water, fris, lunch en op aanvraag hapjes en drankjes. Voor groepen en verhuur van zalen zijn ruimere openingstijden op aanvraag mogelijk.

Naar de zeehonden
Vanaf het voorjaar 2018 bieden wij vanuit het Informatiecentrum de “Robbentochten” aan. Een vaartocht van maximaal 2 uur naar de zeehonden rond de stampersplaat. Informatie over deze robbentochten en geplande data worden te zijner tijd weergegeven op onze website: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten

Gratis parkeren en informatie
De parkeerplaats van Informatiecentrum Grevelingen is bereikbaar via de Brouwersdam Binnenzijde en gratis voor bezoekers van het centrum. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Voor informatie kunt u bellen met 088-2848210 of mailen naar grevelingen@staatsbosbeheer.nl. Kijk voor de locatie op de kaart.

U bent van harte welkom.

Informatiecentrum Grevelingen // informatiecentrum-grevelingen.jpg (7 K)

ZWD informatiecentrum Grevelingen binnen producten en balie

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 30 november 2017