Heerlijk Buiten

Groenalliantie Beweegt (kwaliteitsimpuls RP & KW)

Kwaliteitsverbeteringen

Groenalliantie Midden-Holland wil de kwaliteit van de recreatiegebieden verbeteren en werkt aan een kwaliteitsimpuls voor de recreatiegebieden in de omgeving Reeuwijkse Plassen en de Krimpenerwaard. Zo worden de gebieden nog aantrekkelijker voor recreanten. Het motto daar bij is: meer te doen, meer te beleven, beter te zien. Voor de recreatiegebieden is in samenspraak met gebruikers en stakeholders een ontwikkelingsperspectief gemaakt. Hieronder leest u de plannen voor: de Krimpenerwaard uitvoeringsplan en investeringsagenda en de Reeuwijkse Plassen e.o. uitvoeringsplan en Investeringsagenda. Het bestuur van Groenalliantie Midden-Holland beslist over voorstellen voor een kwaliteitsimpuls, inclusief de daarvoor benodigde financiën en aan te vragen subsidies.

Bekijk onze plannen voor werkgebied Reeuwijkse Plassen e.o.

Bekijk onze plannen voor werkgebied Krimpenerwaard

Recreatieve ontwikkelingen Reeuwijkse Plassen e.o.

Groenalliantie is gestart met nieuwe ontwikkelingen. Lees hieronder de plannen voor de komende periode:

  • Speciaal voor vogelliefhebbers komt er een vogelkijkscherm in recreatiegebied ’t Weegje in Waddinxveen. Het scherm is bereikbaar via een half verhard pad, waarop de statieven van camera’s en verrekijkers stevig kunnen staan (2017 gereed).
  • Voor de jongste gebruikers ontwikkelen we een avontuurlijke speelnatuur in het Goudse Hout in Gouda en in het Gouwbos in Waddinxveen. Op deze speelplekken word je als kind uitgedaagd te spelen in een natuurlijke omgeving van water, grasland, moeras en bos. De avontuurlijke speelplek is voor kinderen van 4 tot 12 jaar (2018 gereed).   
  • Recreatiegebied de Oostpolder in Gouda heeft een zeer rijke geschiedenis. Hiervoor spraken wij met een historicus. Aan de hand van acht historische informatieborden geven wij binnenkort deze geschiedenis weer (2017 gereed).
  • Er komt een tweede hondenstrand in de Reeuwijkse Hout, het bestaande hondenstrand wordt uitgebreid (2017 gereed).
  • Gewerkt wordt aan de planvorming van de entreegebieden Twaalfmorgen, Goudse Hout en ’t Weegje, alle gebieden krijgen een nieuw gezicht.

Terugkoppeling
In september 2016 waren wij in gesprek gegaan met gebruikers, omwonenden en ondernemers van de recreatiegebieden Reeuwijkse Hout, Gouwebos, Weegje/Oostpolder en Goudse Hout. Het verslag per bijeenkomst vindt u hieronder terug. 

Download documenten:

Recreatieve ontwikkelingen Krimpenerwaard

De basis voor de kwaliteitsimpuls Krimpenerwaard werd gelegd in 2013. Afgelopen jaren zijn verschillende quick-wins gerealiseerd, zoals extra voorzieningen bij de surfplas Krimpenerhout, het digitaliseren van fietsroutes en het aanleggen van een nieuw polderpiratenpad. Groenalliantie is onlangs gestart met nieuwe ontwikkelingen in de Krimpenerhout en het Loetbos. Lees hieronder de plannen voor de komende periode:

  1. Kwaliteitsimpuls zwemplas, aanpassen hoofdentree, paden- en bosstructuren
  2. aanpassen speelpolder in de Krimpenerhout
  3. ontwikkelen van een mountainbikeroute
  4. Haalbaarheidsonderzoek ruiterroute
  5. Verbeteren entree en padenstructuur Loetbos

Beleven, doen en zien…

De Krimpenerhout is een levendig recreatiegebied met ruimte voor rust en ontspanning. Deze ontwikkelingsprojecten bieden ruimte voor actievere vormen van recreatie, waardoor er uiteindelijk meer te beleven, te doen en te zien zal zijn voor de recreant. In de ontwikkelingen houden wij rekening met de thema’s gezondheid, eigenheid en duurzaamheid. 

Meepraten over onze onderwerpen of heeft u een idee? Stuur uw idee of opmerking per e-mail naar: m.veringmeier@pzh.nl

Deelgebieden > KW > Krimpenerhout // kw deelgebied krimpenerhout.jpg (333 K)

Download overige documenten:

Verslag bijeenkomst kwaliteitsimpuls Krimpenerwaard 18 april 2016

ga_beweegt_tekst // ga_beweegt_bm_tekst_1.png (72 K)