Heerlijk Buiten

Bewegen in het groen

G.Z-H, Sportservice Zuid-Holland, IVN, Landschapsbeheer Zuid-Holland, Staatsbosbeheer, JSO en Tympaan werken samen bij het project ‘Bewegen in het Groen’. Een pilot vindt plaats in Hooge Nesse in Zwijndrecht. 

Doel van dit project er voor te zorgen dat meer mensen gaan bewegen in het groen in de directe omgeving van de stad. Daarnaast willen de organisaties ook het gebruik van de beweegmogelijkheden, de belevingswaarde, de bekendheid van de mogelijkheden om te bewegen en de betrokkenheid bij gebiedsontwikkeling vergroten. Het project gaat plaatsvinden in vijf pilotgebieden. Een ervan is Hooge Nesse (Zwijndrecht).

Buursportcoaches organiseren activiteiten
Twee buurtsportcoaches en hun coordinator organiseren allerlei activiteiten in Hooge Nesse, gericht op bewegen, recreatie en educatie. Zo hopen we dat meer mensen Hooge Nesse weten te vinden om lekker te bewegen in het groen. Afgelopen jaar zijn er in Hooge Nesse een disc golf parcours, bootcamproute, beweegtuin en beachveld aangelegd. Mooie voorzieningen waar de buurtsportcoaches graag gebruik van maken. Meer weten over de activiteiten? Kijk op de facebookpagina van Sport, Recreatie en Educatie Hooge Nesse.

Meer informatie 
Programmawebsite Bewegen in het Groen
Filmpje over de placemakingsbijeenkomst Hooge Nesse - 22 januari 2014
Verslag van de placemakingsbijeenkomst Hooge Nesse - 22 januari 2014

Projecten > IJS > Bewegen in het Groen // bewegen in het groen.jpg (243 K)