Heerlijk Buiten

Kwaliteitsimpuls Johannapolder

Het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde is klaar met de uitvoering van de Kwaliteitsimpuls Johannapolder, om er een nog aantrekkelijker recreatiegebied aan de Oude Maas van te maken. Er is hard gewerkt aan de vernieuwde Johannapolder. Het gebied is volledig opgeknapt en het eindresultaat is een prachtig recreatiegebied voor iedereen. Op 9 december 2017 is het feestelijk geopend.

Herinrichting Johannapolder

De Johannapolder is een belangrijk recreatieknooppunt voor de directe omgeving. Met de kwaliteitsimpuls is de uitstraling, de kwaliteit en de samenhang van diverse functies aangepakt, hierdoor ziet het gebied er niet alleen beter uit, ook de belevingswaarde, de routing en de oriëntatie in de Johannapolder is verbeterd. Ontwikkeld is een nieuwe centrale entree, een fiets- en wandelpromenade en de parkeerterreinen zijn aangepast en opgeknapt. De kop van de haven en het wandelpad langs de Oude Maas is ook aangepakt. Houten banken en een mooi uitzichtpunt tref je er aan. Binnenkort plaatsen we nieuwe bewegwijzering en informatieborden. Het westelijk deel van de Johannapolder krijgt op de langere termijn een ander gezicht, de natuur wordt in de komende jaren omgevormd tot struinnatuur.  

Ontstaan van Johannapolder

Sinds 1804 heet het gebied Johannapolder. Pieter de Heere werd op 22 september Vrijheer van de Albrandswaard en noemde het gebied naar zijn vrouw, mevrouw Johanna Gerarduba Diderica van Nievaart. Johannapolder was een buitendijks gebied begroeid met een wilgenvloedbos (grienden).

Radio-uitzending met Ruud de Boer over de ontwikkelingen Johannapolder

Op donderdag 1 september 2016 bezocht Ruud de Boer van het radioprogramma Rijnmond Nu de Johannapolder en maakte drie uur lang uitzending in het gebied. De Johannapolder in ontwikkeling werd in de gesprekken volledig uitgelicht. Diverse onderwerpen kwamen aanbod, van de ontwikkeling Groene Loper tot de realisatie, de betrokken ondernemers tot de nieuwe marktacquisitie en de unieke natuurgebieden Rhoonse en Carnisse Grienden.

Beluister de gesprekken met de gesprekspartners en de verschillende onderwerpen terug:
-Inleiding Nelleke den Boon, projectleider GZH inleiding (MP3 - 5Mb)
-Remco Abel, Tasman en Abel en Roy Tibboel, Avonturenpark Aap/van Gameren sport (MP3 - 6Mb)
-Elma Schreuder, Rhoons en Carnisse Grienden (MP3 - 7Mb)
-Tafelgesprek deel 1 (MP3 - 12Mb) - Tafelgesprek deel 2 (MP3 - 17Mb)
met Jacqueline de Leeuwe Bestuurder recreatieschap/Wethouder, buurtbewoner Leo Heeze, Kees Opstal, uitvoerend projectleider en Nelleke den Boon, projectleider Staatsbosbeheer (voorheen G.Z-H).

Meer informatie


Foto: inloopavond met impressies van het voorlopig ontwerp

 inloopavond johannapolder