Heerlijk Buiten

foto

11 juli Opening kanoroutenetwerk Krimpenerwaard

Zaterdag 11 juli organiseert Groenalliantie Midden-Holland de opening van het kanoroutnetwerk Krimpenerwaard. Mevrouw Blok, bestuurslid Groenalliantie Midden-Holland en wethouder van Krimpenerwaard en de heer Boudesteijn, bestuurslid van Groenalliantie Midden-Holland en wethouder van Krimpen aan den IJssel.

Naast knooppunten voor wandelaars en fietsers heeft de Krimpenerwaard nu ook een knooppuntennetwerk speciaal voor kanovaarders. Een netwerk van 65 km lengte is voorzien van knooppunten, informatiepanelen, start-, rust- en overdraagplekken en sluit aan o.a. op de Vlist en de Loet. Met de knooppunten is het mogelijk een eigen route samen te stellen en op verschillende plekken te starten.

Openingsfeest
Zaterdag 11 juli is de opening van het netwerk in het Loetbos bij kanocentrum Loetbos, Loet 4, 2941 LB in Lekkerkerk. Er zijn twee programma onderdelen:

10.30 -10.45 uur officieel gedeelte met openingshandeling door wethouders

10.00 -15.00 uur officieus gedeelte (familieprogramma).

Een landelijke streek- en kanomarkt met o.a. speurtocht, kanowedstrijd, waterbal op het water, bijensafarie, muziek, fotowedstrijd.

Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard is een uitvoeringsproject van Groenalliantie Midden-Holland en komt voort uit het project Waterrecreatie uit het Veenweidepact Krimpenerwaard. Routenetwerken leveren een positieve bijdrage aan de recreatieve beleving van de Krimpenerwaard. De Krimpenerwaard is door het vele, maar ondiepe water voornamelijk geschikt voor kleine waterrecreatie. 

projecten/kw/kanovaren

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 6 juli 2015