Heerlijk Buiten

foto

13 juni Open dag bij sluis Bleiswijkse Verlaat én veerpont ’t Verlaat

Zaterdag 13 juni organiseert het recreatieschap Rottemeren ter gelegenheid van de Dag van de Bouw rondleidingen bij het Bleiswijkse Verlaat tussen 12:00 en 15:00 uur. Ook gaat deze dag om 13:30 het veerpontje ’t Verlaat weer in de vaart. Locatie van de feestelijkheden: op en rond het bouwterrein van het Bleiswijkse Verlaat en de steiger van het pontje in Bleiswijk.

Heeft u altijd al willen weten wanneer de historische schutsluis ‘het Bleiswijkse Verlaat’ is gebouwd? Welke functie de sluis had in vroeger tijden? Bent u nieuwsgierig naar de techniek achter de sluis? Wilt u weten hoe de sluis opnieuw wordt opgebouwd? Grijp dan uw kans en kom zaterdag 13 juni langs op het bouwterrein aan het einde van de Heulslootweg/Meerenweg in Bleiswijk.

Dag van de bouw
Zaterdag 13 juni is het de ‘Dag van de bouw’. De restauratie van de historische schutsluis ‘het Bleiswijkse Verlaat’ is een groot project voor het recreatieschap Rottemeren, dat prima past binnen de doelstellingen van de Dag van de bouw, namelijk mensen de gelegenheid geven een kijkje achter de schermen te nemen bij bouwprojecten. Daarom organiseert het recreatieschap i.s.m. de Oudheidsvereniging en museum Bleiswijk rondleidingen bij het Bleiswijkse Verlaat. Normaal gesproken is het terrein rond de historische sluis hermetisch afgesloten voor het publiek. Nu is er dus de mogelijkheid een toelichting te krijgen op de restauratiewerkzaamheden op het terrein zelf. Medewerkers van het recreatieschap, de OVMB en de aannemer Bas van Hees vertellen u wat erbij komt kijken om een eeuwenoude schutsluis te restaureren. In de bouwkeet hangen tekeningen van het restauratieproject.

Meld je aan voor de dag van de bouw bij het Bleiswijkse Verlaat via
http://tinyurl.com/qce7ah8

Veerpont ’t Verlaat weer in de vaart
Zaterdag gaat ook het fiets-en voetveer in de vaart. Tussen Bleiswijk (Rottedijk/einde Lange Vaart) en Zevenhuizen (Koornmolengat) kun je vanaf die dag de Rotte weer oversteken met Veerpont 't Verlaat. Veerpont ’t Verlaat is een populaire recreatieve attractie en verbinding over de Rotte. Honderdduizenden mensen hebben wel eens een tochtje met de pont gemaakt. De pont gaat dit jaar iets later dan normaal in de vaart omdat de zonnecellen en elektromotoren zijn vernieuwd. Het recreatieschap trakteert met een lekker drankje en een hapje en een ludieke actie door de vrijwillige schippers van de veerpont.

Vaartijden veerpont
Juni t/m september: dagelijks van 11.00 - 17.30 uur. Houd er rekening mee dat de pont niet vaart bij slechte weersomstandigheden.

Actie
Iedereen die zaterdag een overtocht maakt met de pont kan gratis meevaren. Het is dan wel zaak om op de hoogte te zijn van het codewoord dat ingefluisterd kan worden bij de schippers op de pont. Houd hiervoor onze facebookpagina in de gaten: www.facebook.com/heerlijkbuiten 

Programma
Datum: zaterdag 13 juni
Tijd: 12:00-15:00 uur
Locatie: bouwterrein restauratie Bleiswijkse Verlaat, einde Meerenweg of Heulslootweg en steiger veerpont bij Bleiswijk/Meerenbos. Parkeren alleen mogelijk aan het einde van de Meerenweg in Bleiswijk.

Meer informatie
Meer informatie over het project kunt u vinden op www.heerlijkbuiten.nl/bleiswijkseverlaat

Projecten < RM < Bleiswijkse Verlaat

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 juni 2015