Heerlijk Buiten

foto

Aanleg skateroutenetwerk Midden-Delfland van start

Het eerste bordje van het skateroutenetwerk Midden-Delfland is opgehangen bij 't Woudt. Het netwerk biedt straks 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen komen panelen te staan met een kaart van het skate­routenetwerk. Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen. Het skateroutenetwerk is naar verwachting eind mei gereed.

Het skateroutenetwerk doet veel mooie plekken in Midden-Delfland aan. Al skatend ontvouwt zich het landschap met grazende koeien, wuivend riet en historische boerderijen. Het netwerk gaat langs karakteristieke dorpjes als Schipluiden en 't Woudt, over kades langs vaarten en plassen en dwars door recreatiegebieden als de Foppenplas, de Broekpolder en het Abtswoudse Bos.

Recreatieve routes
Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. Het is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS)

Start aanleg skateroutenetwerk

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 9 april 2015