Heerlijk Buiten

foto

Abseilende bestuurder opent uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos

Op 6 juli 2017 is de nieuwe uitkijktoren op Heuvel B in het Hoge Bergse Bos feestelijk geopend. Jeroen Heuvelink, bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren en wethouder van gemeente Lansingerland, heeft de toren in gebruik †genomen door er abseilend vanaf te gaan. Dat deed hij samen met Jasper Rotgans van Outdoor Valley en Jasper Kuipers, provincie≠hoofd van Staatsbosbeheer in Zuid-Holland. Na afloop was er de mogelijkheid voor belangstellenden vanaf 8 jaar om abseilend van de toren af te gaan.

Herinrichting afgerond
Met de realisatie van de uitkijktoren heeft Recreatieschap Rottemeren de herinrichting van heuvel B afgerond. In 2014 werd een nieuwe leeflaag van een meter dik over de hele heuvel aanbracht. Daarna werd het mountainbikeparcours weer aangelegd en de heuvel opnieuw ingeplant. Daarbij is rekening gehouden met zichtlijnen en is het zicht in andere richtingen juist afgeschermd.

Fantastisch uitzicht
Het natuurgebied, de kassen, de Eendragtspolder met de roeibaan Willem-Alexander Baan, de klimberg Monte Cervino en Oudoor Valley blijven daardoor ook in de toekomst goed zichtbaar vanaf de heuvel. De toren biedt een fantastisch uitzicht over de wijde omtrek, op een heldere dag kun je zelfs de zee zien. Dankzij de toren kunnen bezoekers het landschap op een andere manier beleven en ontdekken.

Sporttoren
De toren is 22,5 meter hoog en bestaat uit een open stalen constructie met een trap die afwisselend langs de binnen- en buiten- zijde van de toren loopt. De trap is aan de† buitenkant afgewerkt met Lariks planken. De toren steekt boven de beplanting en de klimberg Monte Cervino uit. De toren is zo stevig uitgevoerd dat hij in de toekomst als sporttoestel kan worden gebruikt.†

Rottemeren Jeroen Heuvelink

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 juli 2017