Heerlijk Buiten

foto

Beleef de Slikken van Flakkee met de “Dag van de Slikken”

Zaterdag 12 september organiseert het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta de ‘Dag van de Slikken’. Doe mee met ťťn van de activiteiten en ontdek wat het gebied Slikken van Flakkee zo bijzonder maakt. Alle activiteiten starten bij de grote parkeerplaats en het strandje van de Slikken van Flakkee midden aan het einde Bieningenweg in Melissant. De heer Frans Tollenaar, voorzitter van het recreatieschap en wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee, verricht om 11.30 uur de openingshandeling.

Grevelingenweek
De Dag van de Slikken maakt deel uit van het programma van de Grevelingenweek van 12 t/m 19 september. Tijdens de Grevelingenweek kan iedereen, van jong tot oud, de Grevelingen beleven en ontdekken. Kijk voor alle activiteiten op www.grevelingenweek.nl. De opening van de Grevelingenweek start met de opening van de Dag van de Slikken.†

Herinrichtingsplan Slikken van Flakkee
De Slikken van Flakkee is een prachtig natuurgebied op het eiland Goeree-Overflakkee. De komende twee jaar voert het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta een aantal maatregelen uit om de† natuur- en belevingswaarde van de Slikken van Flakkee verder te versterken. Behoud van het robuuste karakter van het gebied staat daarbij centraal. Daarnaast zal ook de toegankelijkheid en de beleefbaarheid voor gebruikers/ natuurliefhebbers van het gebied op gepaste wijze worden verbeteren. Ook wordt de omgeving betrokken bij de ontwikkeling van het gebied en geÔnformeerd worden. De ontwikkeling van het gebied wordt gefinancierd door Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta en provincie Zuid-Holland.

De Slikken van Flakkee is een uniek gebied op het eiland en biedt een tegenwicht van rust en robuuste natuur t.o.v. de drukke en recreatieve ontwikkeling op de kop van het eiland. Doel van de dag van de Slikken is om de plannen voor de herinrichting van de Slikken van Flakkee toe te lichten aan omwonenden en andere geÔnteresseerden. Met het aanbieden van rustige en sportieve activiteiten kunnen bezoekers de Slikken van Flakkee ervaren en ontdekken.

Samenwerking
Het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta organiseert de Dag van de Slikken in samenwerking met Staatsbosbeheer, gemeente Goeree Overflakkee en de provincie Zuid-Holland. In de projectgroep ‘Herinrichting Slikken van Flakkee’ zijn deze partijen vertegenwoordigd. Het projectteam maakt gebruik van de expertise van diverse natuurorganisaties – en experts in de omgeving van de Slikken van Flakkee.

Programma
Het programma is gevarieerd en start met een welkomstwoord van wethouder van de gemeente Goeree-Overflakkee en voorzitter van Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta, de heer Frans Tollenaar.

Tussen 12:00 en 16:00 uur kunnen bezoekers meedoen aan diverse activiteiten of zich te goed doen aan streekprodukten uit Landwinkel de Keizer en kleine hapjes en drankjes van Piazza. Leo van Bennekom (TeeTime) verzorgt de sportieve activiteiten op het strandje bij de aanmeersteiger. Op de grote parkeerplaats starten de huifkarexcursies van Staatsbosbeheer. Hier staat ook een partytent met informatie over het herinrichtingsplan Slikken van Flakkee.

Tijden †††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Activiteit†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Locatie

11:30 uur††††††††††††††††††††††††††††††† Openingshandeling††††††††††††††††††††††††††† parkeerplaats

11:45 – 16:00 uur ††††††††††††††††† Informatiestand † † † † † † † † † † † † † † † †parkeerplaats

12:00 en 14:30 uur†††††††††††††††† Huifkarexcursie † † † † † † † † † † † † † † † † parkeerplaats

13:00 - 14:00 uur††††††††††††††††††† Tai Chi / Chi Kung workshop † † † † † † strandje

12:00 – 16:00 uur†††††††††††††††††† KanoŽn††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† strandje

2015/nieuws/ZWD/SlikkenvF/paarden

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 1 september 2015