Heerlijk Buiten

foto

Delfland kiest nieuwe aanpak blauwalg

Door de warmte is op dit moment groei van blauwalgen ontstaan in de Vlaardingse Krabbeplas en de Delftse Hout. Delfland gaat in de komende weken de strijd aan tegen blauwalgen.

Op 9 en 14 juli aanstaande wordt sterk verdunde waterstofperoxide toegevoegd aan het zwemwater van de Vlaardingse Krabbeplas en de Delftse Hout. Deze maatregel wordt genomen om de hardnekkige blauwalgen te bestrijden en daarmee de kans op een probleemloos zwemseizoen te vergroten.† De aanpak heeft zich bewezen in soortgelijke plassen elders in het land. Arcadis NL voegt de waterstofperoxide toe in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland.

Plas gesloten

In verband met deze maatregel zijn de zwemplassen enkele dagen† gesloten. De Krabbeplas van 9 juli tot en met† 11 juli en de Defltse Hout van 14 tot en met† 16 juli. Delfland meet gedurende deze dagen de waterkwaliteit. Na de meting is informatie over de kwaliteit van de plas te vinden op†www.zwemwater.nl†.

Veilig voor mens en dier

Waterstofperoxide is niet schadelijk voor de gezondheid. Dat is gebleken uit een reeks laboratoriumproeven die de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft uitgevoerd. Vissen, planten, amfibieŽn en andere organismen lopen geen schade op. Waterstofperoxide breekt binnen een paar dagen af tot water en zuurstof, er blijft dus ook niets achter in het milieu.

Krabbeplas, Zuidbuurt en Booner Lucht

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 7 juli 2015