Heerlijk Buiten

foto

Duik in de geschiedenis met excursies en wandelingen naar de Bunkerroute op De Punt

Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen organiseert op zondag 14 september wandelingen en een excursie naar de bunkerroute op De Punt (Ouddorp) aan het Grevelingenmeer tijdens de #Grevelingenweek. Op woensdag 17 september is er een extra excursie naar de bunkers.

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 14 september tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf de parkeerplaats De Punt West/ RTM Trammuseum, G.C. Schellingerweg 2, 3253 MD, Ouddorp (ZH). Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 km. Het is ook mogelijk onder deskundige leiding van een gids, deel te nemen aan een excursie naar de bunkers uit WO2 op De Punt. Deze excursie begint om 14.00 uur. 

Een extra excursie is op woensdag 17 september om 19:30 uur.
Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursies is kosteloos. 

Bunkers uit WO 2
De wandelroutes en ook de excursies, besteden speciale aandacht aan de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog op De Punt, die door Stichting WO2 Goeree-Overflakkee zijn uitgegraven en nu voor bezichtiging beschikbaar zijn. De bunkerroute vertelt het verhaal over de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitsers bunkers bouwden om een aanval vanaf de Noordzee af te kunnen slaan. De bunkers waren bedekt met een laag zand en braamstruiken, maar zijn nu uitgegraven en toegankelijk gemaakt voor het publiek.

RTM Museum
Het nieuwe gedeelte van het museum is de hele dag gratis voor bezichtiging geopend.

Bereikbaarheid startpunt
Aanbevolen route: N57 bij Ouddorp. Afslag (rotonde) richting ‘Grevelingenmeer’, weg rechtdoor volgen richting RTM Trammuseum/ Restaurant D’n Dolle Beer tot afslag ‘De Punt West’.
Hier linksaf naar parkeerterrein. Catering is aanwezig.

Meer informatie kunt u zondag 14 september en woensdag 17 september krijgen bij het startpunt. U kunt ook tijdens kantooruren contact opnemen met G.Z-H via 010-2981010. Deze activiteiten vinden plaats in het kader van ‘De Grevelingenweek’ en met medewerking van RTM Trammuseum.

GR Bunkerroutebord De Punt/nieuws/excursiegrevelingenweek/2014

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 9 september 2014