Heerlijk Buiten

foto

Eerste paal wandelroutenetwerk Hof van Delfland de grond in

“Staat ie zo recht?” Met die woorden sloegen Hein van Bohemen, voorzitter werkgroep paden, en Govert van Oord, bestuurslid Recreatieschap Midden-Delfland, de eerste knooppuntpaal van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland de grond in. Vanaf eind augustus wijzen 440 routepalen en 110 informatiepanelen de wandelaar de mooiste plekjes binnen het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Het biedt maar liefst 900 kilometer wandelplezier van Hoek van Holland tot Zoetermeer en van Rotterdam tot Den Haag.

Het wandelroutenetwerk loopt door veertien gemeenten en verbindt stad en land. Het brengt de wandelaar langs bijzondere plekken in grote steden en langs karakteristieke stadjes en dorpskernen. Je kan straks op ontdekkingstocht over strand, langs rivieren en vlieten, door parken en door het open, groene landschap van Midden-Delfland.

Wandelknooppunten
Het wandelroutenetwerk werkt volgens een knooppuntensysteem. Via de kaart of digitale routeplanner kan iedereen zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen.

Wandelsymposium
De eerste paal van het routenetwerk werd geslagen tijdens het wandelsymposium ‘Midden-Delfland als Wandellandschap’ dat in Schipluiden werd gehouden. Verschillende sprekers lieten hun licht schijnen op hoe het wandelen in de regio nóg aantrekkelijker gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld door verhalen over het landschap te vertellen die tot de verbeelding spreken.

Wandelweekend in september
In september kunnen wandelliefhebbers kennis maken met het wandelroutenetwerk Hof van Delfland tijdens een wandelweekend, waaraan ook Natuurmonumenten en het IVN meedoen.

Vrijwilligers inspecteren route
De afgelopen weken hebben twintig vrijwilligers van wandelvereniging Te Voet en de Midden-Delfland Vereniging de 900 kilometer lange route geïnspecteerd. Dit leverde allerlei suggesties voor mooiere en betere routes op. Vrijwilligers Jan Tukker en Rint de Vries boden ook tijdens het wandelsymposium hun hulp aan; zij tilden de eerste knooppuntpaal naar de juiste locatie.

Samenwerken
Het Wandelroutenetwerk Hof van Delfland is een initiatief van Recreatieschap Midden-Delfland in samenwerking met alle deelnemende gemeenten. De provincie Zuid-Holland financiert het project. 

1e paal wandelroutenetwerk Hof van Delfland

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 25 april 2015