Heerlijk Buiten

foto

Feestelijke opening skateroutenetwerk Midden-Delfland op 29 mei

Het pas aangelegde skateroutenetwerk Midden-Delfland wordt op vrijdagmiddag 29 mei feestelijk in gebruik genomen met een Friday Skate van 14.00 - 17.00 uur. Bij Sportcenter Allround in Den Hoorn start een skatetoertocht, je kunt kiezen voor een tocht van 9 of 19 kilometer. De route gaat van knooppunt naar knooppunt door de recreatiegebieden van Midden-Delfland, zoals Kerkpolder en het Ackerdijkse Bos. Je vindt hier Skateliefhebbers kunnen zich hier opgeven, deelname is gratis.

Het kloppende hart van de Friday Skate is bij Sportcenter Allround aan de Zuidhoornseweg 6a in Den Hoorn, aan de rand van Delft. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse skate-activiteiten zoals een skateparcours, skateles voor beginners en een balancegame. Ook is er een informatiemarkt. Om 15.00 uur wordt het startschot voor de toertocht gegeven door bestuurslid Ruud van Harten van het Recreatieschap Midden-Delfland. Ook de provincie Zuid-Holland is dan vertegenwoordigd.

Inschrijven
Inschrijven voor de toertocht is verplicht. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er op tijd bij. De toertochten zijn geschikt voor alle (ervaren) skaters en skeeleraars. Meer informatie over het skateroutenetwerk en de feestelijke opening vind je hier.

Skateroutenetwerk Midden-Delfland
Het skateroutenetwerk biedt maar liefst 90 kilometer skateplezier van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Op diverse plaatsen staan panelen met een kaart van het skateroute­netwerk. Speciaal voor de skaters en skeeleraars zijn asfaltpaden opgeknapt en aansluitingen bij bruggen verbeterd, zodat de wieltjes soepel over het asfalt rollen.  

Recreatieve routes
Het skateroutenetwerk is onderdeel van de Recreatieve Routestructuur van het Recreatieschap Midden-Delfland, die zorgt voor nieuwe verbindingen in de omgeving. De routestructuur is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Het is onderdeel van het kwaliteitsprogramma 'Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS). Dit is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van natuur en recreatie en het stimuleren van duurzame landbouw in Midden-Delfland, inclusief de aanleg van een ingepaste A4 Delft-Schiedam.

skaten Abtswoudse Bos 2

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 mei 2015