Heerlijk Buiten

foto

Feestelijke opening van de Hennipgaarde in Zevenhuizen op 19 mei

Het nieuwe recreatiegebied Hennipgaarde in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen wordt zaterdag 19 mei feestelijk in gebruik genomen. Tussen 11 en 15 uur kun je er volop spelen, bewegen en de natuur ontdekken. Op het programma staan onder meer een bootcamp, de bouw van een insectenhotel, een 11-plekken puzzeltocht en knutselen en ravotten in de natuur. Iedereen is welkom en deelnemen is gratis.

Programma staat bol van leuke activiteiten

Speciaal voor de feestelijke opening is een aantrekkelijk programma samengesteld met voor elk wat wils. Doe mee met een bootcamp, kom meer te weten over bijen en padden, ontdek het blotevoetenpad en geniet van de polder tijdens een skeelerworkshop. Een bloempotje beschilderen, reuzespellen spelen, een insectenhotel bouwen of zaadballetjes kleien is ook mogelijk. En tijdens een gratis kop koffie of thee of glaasje limonade kun je genieten van het koor Sanco Koruso en marshmellows of broodjes roosteren. Voor de kleintjes staat het schminkteam klaar en wil je aan de hand van de 11-plekkentocht de Hennipgaarde ontdekken, dan kan dat ook. Volg de Hennipgaarde en kijk voor meer informatie over het programma op facebook.com/hennipgaarde.

Hennipgaarde

De pas aangelegde Hennipgaarde verbindt het dorp Zevenhuizen met de Willem-Alexander Baan. Je vindt er een boomgaard, natuurakkers, een speel- en beweegpolder, een wilgengriend, paddenpoel en pluktuin. De natuurijsbaan op het multifunctionele grasveld stond afgelopen winter al garant voor vele uurtjes schaatsplezier. Recreatieschap Rottemeren heeft de plannen voor het recreatiegebied samen met bewoners en andere belanghebbenden uitgewerkt.

Vrijwilligers

Recreatieschap Rottemeren organiseert de opening samen met de Stichting Natuurpolders, de Stichting Vrienden van de Hennipgaarde en de Zevenhuizensche IJsclub, die ook de komende jaren aantrekkelijke activiteiten gaan organiseren in de Hennipgaarde. Stichting Natuurpolders gaat daarnaast ook een deel van het gebied beheren. Lijkt het je leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten of bij het beheer? Tijdens de feestelijke opening kun je je opgeven als vrijwilliger.

houten speeltoestellen

RM Speelpolder sloot over kind

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 1 mei 2018