Heerlijk Buiten

foto

Feestelijke opening wandelroutesysteem Hof van Delfland

Gedeputeerde Han Weberlanceerde op 24 september zowel het wandelroutenetwerk Hof van Delfland (900 kilometer) als de website met de wandelrouteplanner voor Zuid-Holland.

Het provinciale wandelroutenetwerk is bewegwijzerd door middel van met een knooppuntsysteem. Door deze bewegwijzerde wandeltrajecten met elkaar te combineren kan de wandelaar een wandeling op maat lopen. De wandelaar loopt van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenpaaltjes laten de volgende knooppunten zien. Er staan informatiepanelen langs de route of op startpunten. Een overzichtskaart laat informatie over de omgeving zien. Dat alles is nu digitaal beschikbaar via de wandelrouteplanner. Tevens staan er al een aantal geselecteerde wandelroutes in. Han Weber: ‘Recreanten kunnen zo gemakkelijk naar eigen inzicht genieten van de natuur en de mooie landschappen in Zuid-Holland. Wandelen is leuk en ontspannend’.

Wandelweekend Hof van Delfland
Ook gaf de gedeputeerde het startsignaal voor het wandelweekend Hof van Delfland (26 en 27 september). Op tal van locaties langs het netwerk Hof van Delfland vinden dit weekend meer dan 60 activiteiten plaats voor jong en oud. Hof van Delfland is het vijfde wandelnetwerk dat opgenomen is in het provinciebrede wandelroutenetwerk. Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en Dordrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed. Recreatieschap Midden- Delfland heeft dit wandelroutenetwerk gerealiseerd samen met andere terreinbeheerders, de 14 betrokken gemeenten binnen Hof van Delfland, de vrijwilligers van de Midden Delfland vereniging en de wandelorganisatie TeVoet.

www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend


Nieuws > MD > Opening wks HvD

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 24 september 2015