Heerlijk Buiten

foto

Fietspad Wiericke; Heerlijk fietsen door veenweidelandschap bij Bodegraven-Reeuwijk

Het nieuwe fietspad Wiericke is klaar! Het verbindt het fort Wierickerschans en het recreatiegebied Reeuwijkse Hout. Beide locaties nodigen u uit om langs te komen. Fort Wierickerschans is een historisch attractiepunt en één van de best bewaarde verdedigingswerken van de Oude Hollandse Waterlinie. Reeuwijkse Hout is een prachtig recreatiegebied om te recreëren en een handig vertrekpunt om het Groene Hart te ontdekken.

Het fietspad verbindt ook twee landschappen die zo kenmerkend zijn voor het Groene Hart; het open, agrarische landschap en het Reeuwijkse plassengebied, dat ontstaan is door turfwinning.

Waar?
Het fietspad ligt tussen de Zuidzijde in Bodegraven-Reeuwijk en de Parallelweg langs de A12. De recreatiefietser vindt het nieuwe fietspad vlakbij fietsknooppunt 32.

Het fietspad zal rond half april worden opgenomen in het landelijke fietsknooppuntennetwerk.

Vanuit het veiligheidsoogpunt is de onbewaakte spoorwegovergang nu een beveiligde spoorwegovergang en zijn op de smalle Prinsendijk passeerstroken gemaakt. Zo kunnen scholieren veilig naar school, forensen makkelijk naar hun werk en recreanten een mooie toertocht maken.

nieuws RPL fietspad Wiericke open

Toelichting

bericht geplaatst 9 april 2014