Heerlijk Buiten

foto

Griekse TU-student wint prijsvraag voor nieuwe Delftse brug

Tijdens een spannende prijsuitreiking bij Land Art Delft werd de winnaar bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd voor een nieuwe fiets-/wandelbrug over de Karitaatmolenslootbrug aan de zuidrand van Delft. De prijs van € 1.200,= ging naar de Griekse TU-student Rafail Gkaidatzis, die met zijn brug 'Symbio' van staal en composiet de jury wist te overtuigen.

Het Recreatieschap Midden-Delfland en de gemeente Delft willen de nieuwe brug bouwen als onderdeel van een nieuwe fietsroute die sciencepark Technopolis verbindt met het landelijke Midden-Delfland. De jury vond dat het ontwerp van Gkaidatzis goed slaagde in het verbinden van die twee werelden, dankzij de mooie asymmetrische, organische vorm en de toegepaste materialen. Het ontwerp is bovendien innovatief, duurzaam en elegant.

Samenwerking
De brug wordt voor een flink deel gefinancierd door de provincie Zuid-Holland vanuit het gebiedsgerichte programma IODS, Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam. Of de brug er daadwerkelijk komt hangt nog van een aantal zaken, zoals de financiering en aanleg van het fietspad over Technopolis. Er wordt bovendien zorgvuldig gekeken of de brug technisch en financieel haalbaar is.

Hoog niveau van inzendingen
De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen. Maar liefst 23 ontwerpen  waren ingediend. De prijsvraag is georganiseerd door de TU Delft in opdracht van het Recreatieschap Midden-Delfland en de gemeente Delft en mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Delft Infrastructures & Mobility Initiative (DIMI).

Meer informatie over de prijsvraag lees je in het persbericht

Nieuws > MD > Prijsvraag Karitaatbrug Symbiobrug 1 // winnende_ontwerp.png (303 K) 

Prijsvraag Karitaatbrug winnaar

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 4 december 2014