Heerlijk Buiten

foto

Groot onderhoud veerpont 't Verlaat; veerpont later in de vaart

Veerpont 't Verlaat gaat dit jaar een maand later in de vaart. Op dit monet wordt groot onderhoud verricht aan de pont, waardoor de pont begin mei in de vaart gaat in plaats van het eerste weekend van april. De verwachting is dat de werkzaamheden begin mei klaar zijn. Dan gaat de pont weer varen tussen Bleiswijk en Zevenhuizen.

Er zijn talloze redenen om een oversteekje met de pont te maken. De ervaren, vrijwillige schippers van ’t Verlaat” weten heel veel over het gebied en wat je er allemaal kunt doen. Als je aan boord stapt van de pont krijg je er een streekverhaal bij cadeau! Bijzonder aan de pont is dat het een “zonnepont” is. De pont heeft elektromotoren, de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont; milieuvriendelijker kan bijna niet. En natuurlijk is een oversteek met de pont “’t Verlaat” een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De site www.voetveren.nl heeft veel informatie over collega veerponten. Leuk weetje: er zijn in Nederland ca. 280 voetveren in bedrijf.

Dienstregeling
De pont “’t Verlaat” vaart op de Rotte van de steiger bij restaurant “Meerenbos” in Bleiswijk naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”.

De dienstdoende schipper vaart van vanaf mei tot september iedere dag van 11:00 uur tot 18:00 uur maar als het slecht weer is kan het echter zijn dat de pont niet vaart. Er wordt geen dienstregeling op na gehouden dus als je overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar je heen wilt en de schipper zorgt dat je daar met droge voeten komt. In september vaart de pont in het weekend.

De pont is al jaren een geliefd transportmiddel over water in het gebied. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, een oversteek kost € 0,50. Opstappen kan bij Meerenbos in Bleiswijk of aan de overkant in Zevenhuizen.

nieuws RM veerpont verlaat

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 3 april 2015