Heerlijk Buiten

foto

Henk Nentjes wint fotowedstrijd Rotte plezierrivier

Schaatspret, een molen en een bootje op en aan de bevroren Rotte. Met dit typisch Hollandse tafereel met de titel Schaats­plezier ten top won Henk Nentjes de 1e prijs van de fotowedstrijd Rotte plezierrivier. Een gedeelde tweede plaats was er voor Elizabeth Babtist met Team krasse knarren en Ton Hermans met Stuurvrouw op de Rotte. Alle drie hebben ze het plezier dat de Rotte biedt in een mooi beeld gevangen.

Juryrapport
De jury: ‘De inzending in zwart-wit tekent het zelfvertrouwen van de fotograaf. Er loopt een mooie lijn van links naar rechts door steiger en schaatsspoor. Prachtig verdwijnpunt met daarin in de verte twee schaatsers. De grote hoeveelheid lucht in de foto geeft het beeld een weids en open karakter. Net zoals menigeen de Rotte ervaart.’ Henk Nentjes is blij met zijn eerste prijs en vindt het uiteraard zelf ook een heel mooie foto. Als prijs krijgt hij zijn winnende foto op canvas geprint.

Plezierrivier
Stichting Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren hadden de fotowedstrijd uitgeschreven om iedereen te laten zien dat de Rotte een echte plezierrivier is. Ronald Bakker, fotoliefhebber, en Sandra Weerdenburg, marketing & communicatiemanager, waren gevraagd te helpen bij de jurering.

Waterfestival aan de Rotte
De fotowedstrijd was georganiseerd ter gelegenheid van het Waterfestival aan de Rotte, dat 1 juli plaatsvond aan de Crooswijksebocht in Rotterdam. Een korte impressie van het festival is te bekijken op Youtube.

Winnaar fotowedstrijd Rotte Plezierrivier

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 12 juli 2017