Heerlijk Buiten

foto

Het Eiland van IJsselmonde, ontdek het in al haar facetten

Dertien bijzondere routes per fiets, kano of te voet. Met de routeapp van AbelLife ontvang je navigatie en informatie op je smartphone.

Dat IJsselmonde een eiland is, is niet bij iedereen bekend. Dit fascinerende gebied in de delta van de Oude en de Nieuwe Maas brengt zoet en zout water samen. Natuur en industrie komen elkaar hier verrassend mooi tegen. Het gebied loopt van Hoogvliet naar Zwijndrecht en van Barendrecht naar Rotterdam. Een eiland met veel gezichten. Van het kasteel van Rhoon, naar verstilde grienden om uit te komen op vergezichten op de (Rotterdamse) haven. 

Fiets- wandel en kanoroutes
Deze omgeving leent zich bij uitstek om te verkennen met de fiets, te voet of per kano. Samen met lokale ondernemers is een aantal belevingsroutes ontwikkeld op het eiland IJsselmonde. De routes zijn via de route-app van AbelLife makkelijk te downloaden op een smartphone. Deze app is gratis te downloaden in de appstores van Apple en Google. Routes zijn al vanaf 0,99 cent aan te schaffen. In totaal zijn er nu 13 routes op IJsselmonde. 

Blauwe Verbinding
Zeven van de routes zijn speciaal gemaakt voor de Blauwe Verbinding. Een bijzondere waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam en de Zuidpolder in Barendrecht. Deze verbinding zorgt niet alleen voor schoon zoet water voor de gebieden en het Zuiderpark, maar vormt ook een recreatieve vaarroute, een waterberging én een verbinding tussen de groengebieden in en rond Rotterdam.

Ondernemend IJsselmonde
Naast vogeltjes spotten, het bewonderen van de natuur en een klein stukje geschiedenisles, wordt ook aan de inwendige mens gedacht. De routes starten vanaf een horecapunt en onderweg kom je de leukste plekjes tegen waar je kunt eten en drinken, maar ook picknicken.

Bij een aantal ondernemers kunt u een bundeltje met routes aanschaffen. Of u laten verleiden met een picknickmand voor op de fiets, een nachtje slapen op het eiland of een lekkere lunch.

Voor meer informatie over routes gaat u naar Abellife.
Voor meer informatie over de Blauwe Verbinding klikt u hier.
Bekijk hier de flyer van de routes op IJsselmonde. 

Foto: Rob Kamminga

Themaroutes Abellife

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 18 juli 2015