Heerlijk Buiten

foto

Hondenbeleid aangepast; Meer mogelijkheden voor hondenbezitters op de Grevelingendam

De hondeneigenaren vonden de losloopmogelijkheden te beperkt op de Grevelingendam. Buiten het hoogseizoen zijn zij vrijwel de enige gebruikersgroep in het gebied en ze vinden het niet logisch om in het laagseizoen hun hond aan te lijnen buiten de losloopgebieden.

Met een aantal hondenbezitters zijn verschillende mogelijkheden onderzocht. De beste optie was om twee routes te creëren waar de hond het hele jaar los mag. Het bestuur van het natuur- en recreatieschap heeft in april 2015 ingestemd met de beleidswijziging om twee hondenloslooproutes in te stellen. Ook is er afgestemd met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het gebied, en Catamaranvereniging Bru. In het hoogseizoen zijn honden voor het gebouw van de catamaranvereniging tussen 1 april en 1 oktober alleen aangelijnd welkom. De zwemstranden zijn in de zomerperiode uiteraard verboden gebied.

Als hondenliefhebber kan men nu met de viervoeter van twee mooie wandelroutes genieten. Een korte route van 1,5 km of die van 4 km. Een flyer met een plattegrond van de nieuwe hondenroute staat op heerlijkbuiten.nl. Op locatie staan overzichtsbordjes met de route en de zonering. De hondenbezitters helpen de komende weken de handhavers van G.Z-H met het verspreiden van een flyer op de Grevelingendam over de nieuwe uitlaat/wandelmogelijkheden.


De Algemene Verordening van het recreatieschap is middels een aanwijzgingsbesluit gewijzigd. Dit aanwijzingsbesluit is gepubliceerd in het Provinciaal Blad van Zeeland en Zuid-Holland en verstuurd aan alle partners (gemeenten, natuurorganisaties, politie, waterschap, Rijkswaterstaat).

 

De loslooproutes betekenen meer bewegingsvrijheid voor de honden en hun baasjes.

Toelichting

bericht geplaatst 16 juli 2015