Heerlijk Buiten

foto

Impressie 'Dag van de Slikken'

De afgelopen zaterdag georganiseerde ‘Dag van de Slikken’ is levendig verlopen.
De opening werd verricht door dhr. Frans Tollenaar, voorzitter van het natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta die stil stond bij de herinrichtingsplannen voor de Slikken van Flakkee.


Daphne Teeling, directeur van het IVN, inititatiefnemer van de Grevelingenweek i.s.m. ZMF, moedigde de bezoekers aan vooral ook mee te doen met een van de vele activiteiten van de Grevelingenweek die tot 19 september wordt gehouden. Na de toespraken konden genodigden aanschuiven aan een mooi gedekte tafel voor een lekkere brunch verzorgd door Theetuin De Keizer.

Tijdens de Dag van de Slikken konden bezoekers meedoen met verschillende activiteiten. De twee huifkarexcursies, die werden aangeboden door Staatsbosbeheer,  waren hiervan veruit favoriet bij de bezoekers. Op het strandje konden bezoekers deelnemen aan een Tai Chi workshop, kanoën en nog een kopje thee of koffie drinken, activiteiten die werden aangeboden door Leo van Bennekom en Piazza.

Samenwerking
Het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta organiseerde de Dag van de Slikken in samenwerking met Staatsbosbeheer, gemeente Goeree Overflakkee en de provincie Zuid-Holland. In de projectgroep ‘Herinrichting Slikken van Flakkee’ zijn deze partijen vertegenwoordigd. Het projectteam maakt gebruik van de expertise van diverse natuurorganisaties – en experts in de omgeving van de Slikken van Flakkee.

2015/nieuws/ZWD/SlikkenvF/paarden

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 september 2015