Heerlijk Buiten

foto

In het Loetbos in Lekkerkerk is zaterdag 12 september de kick-off van de aanleg van een idylle

Daarvoor worden even ten noorden van de Hendrikshoeve een aantal percelen bewerkt en ingezaaid met een duurzaam streekeigen bloemenmengsel. “Dit zaad zorgt jarenlang voor inheemse bloemen die vol zitten met nectar”, zegt Kars Veling van De Vlinderstichting. “We gaan de komende jaren bijhouden welke vlinders dit aantrekt en of er ook meer bijen komen.” Vlinders hebben het de laatste jaren moeilijk, onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel. Mede hierdoor dalen hun aantallen in Nederland. Door de aanleg van idylles probeert De Vlinderstichting hierin verandering te brengen.

Projectbord
Bij de aanleg van de idylle werkt De Vlinderstichting onder meer samen met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, Groenalliantie Midden-Holland en van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK). Bestuurslid Gerrit Boudesteijn en de betrokken partijen ondertekenen om 11.00 uur een samenwerkingsovereenkomst. Daarna wordt er op de locatie een projectbord onthuld en worden symbolisch de eerste bloemen gezaaid.

Gedurende de dag is er rond de Hendrikshoeve (bij de Hooiberg) van alles te doen. Zo is er een kleine streekmarkt en kunnen bezoekers op een horecaplein genieten van diverse hapjes en drankjes. De NVWK is aanwezig met een informatiestand en vlinderknutseltafels die kinderen mooi kunnen versieren. Verder klink er muziek.

'Krimpenerwaard in Beweging'
De Rabobank Krimpenerwaard organiseert op deze dag op dezelfde dag allerlei activiteiten voor jong en iets ouder in het kader van ‘Krimpenerwaard in Beweging’. Zo zijn er verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet en is er voor kinderen een kabouterroute en een survivaltocht door het Loetbos. Voor elke deelnemer die de fietsroute uit fietst, stort Rabobank Krimpenerwaard 5 euro op een verenigingsrekening. De wandel-, kabouter- en survivaltocht leveren 3,50 euro op. Start is tussen 9.00 en 15.00 uur.

Artikel kontakt Krimpenerwaard

2015/GA/idylle/openingshandeling/loetbos

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 1 september 2015