Heerlijk Buiten

foto

Inloopavond Blauwe verbinding Zuidelijk Randpark

Woensdag 12 februari presenteert het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde het definitieve ontwerp van het traject van de Blauwe Verbinding in het Zuidelijk Randpark tijdens de inloopbijeenkomst in de Wilhelminahoeve (Charloise Lagendijk 528, Rotterdam).

Definitief ontwerp
Tijdens de inloopbijeenkomst presenteert dhr. Bas Nootenboom, lid van het dagelijs bestuur  van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en wethouder in Barendrecht het definitieve ontwerp aan aanwonenden en geïnteresseerden. Daarnaast informeert het schap over de plannen en planning van het project en is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Belangstellenden zijn welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

Datum, tijd en locatie
Datum:             12 februari
Tijd:                  17.00 – 20.00 uur
Locatie:            Wilhelminahoeve, Charloise Lagendijk 528, Rotterdam

‘Samen werken aan schoon water voor natuur en recreatie bij u in de buurt’
Met de aanleg van de Blauwe Verbinding wordt een waterverbinding tussen de Oude Maas en het Zuiderpark in Rotterdam gerealiseerd. Het doel hiervan is het aanvoeren van schoon water uit de Oude Maas naar de groengebieden van Rotterdam. De Blauwe Verbinding fungeert daarbij als waterberging en zorgt tevens voor een ecologische verbinding tussen de verschillende groengebieden. Ook zorgt de Blauwe Verbinding voor een aantrekkelijke recreatieve vaar-, fiets- en wandelverbinding wat een kwaliteitsimpuls betekent voor het gebied. De inpassing in het Zuidelijk Randpark betekent dat het recreatiegebied tussen Heulweg en Tramplusviaduct voor een groot deel op de schop gaat vanaf 2014. Voor meer informatie over het project de Blauwe Verbinding kunt u kijken op www.rotterdam.nl/blauweverbinding.

In de Blauwe Verbinding werken samen  de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Rotterdam, deelgemeente Charlois, het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, het Waterschap Hollandse Delta, de provincie Zuid-Holland en de Stadsregio Rotterdam.

Kanovaren Blauwe Verbinding

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 30 januari 2014