Heerlijk Buiten

foto

Insectenhotel afgebrand in speelpolder Polderrijk Krimpenerhout

In het weekend van 26 april hebben vandalen een ravage aangericht in speelpolder Polderrijk in Recreatiegebied Krimpenerhout in de gemeente Krimpen a/d Lek. Het mooie insectenhotel, dat door kinderen van verschillende schoolklassen is voorbereid en door vrijwilligers tijdens NL Doet in elkaar is gezet, is volledig afgebrand.

Ook werd het informatiepaneel bij de ingang door vandalen gesloopt. Daar bleef het niet bij, de wilgentunnel, de totempaal en het slingertouw werden beschadigd en overal lag glas en afval.

Dhr. J. Blankenberg, voorzitter van Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard, spreekt zijn afschuw uit over wat er is gebeurd. “Het is te treurig voor woorden dat inzet van vrijwilligers zo te niet wordt gedaan. Ik hoop van harte dat het bij dit incident blijft”.

Medewerkers van G.Z-H hebben alles hersteld, zodat er weer veilig gespeeld kan worden in de speelpolder. Die ligt in recreatiegebied Krimpenerhout (natuur- en recreatieschap Krimpenerwaard) en is bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. 

G.Z-H gaat aangifte doen. Wie iets gezien heeft of meer weet over wat er is gebeurd, kan dit melden bij de beheerder G.Z-H via 010 - 298 1010 of gzh@pzh.nl

KW Nieuws insectenhotel Speelpolder

Toelichting

bericht geplaatst 1 mei 2014