Heerlijk Buiten

foto

Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard feestelijk geopend

Zaterdag 11 juli is het nieuwe kanoroutenetwerk in de Krimpenerwaard geopend. Bestuurders Gerrit Boudesteijn en Dilia Blok van Groenalliantie Midden Holland zijn trots op het nieuwe knooppuntennetwerk. Routenetwerken leveren een positieve bijdrage aan de recreatieve beleving. Met een kanonetwerk wordt de Krimpenerwaard nog aantrekkelijker voor recreanten die het unieke agrarische landschap vanaf het water willen beleven.

Kanoroutenetwerk Krimpenerwaard is ruim 60 km lang waterplezier. Het netwerk sluit aan op de Vlist en de Loet en is voorzien van knooppunten, informatiepanelen, start- en rustplekken. Bij peilscheidingen of te lage bruggen zijn overdraagplaatsen. Voor bruggen op de route is een gewenste doorvaarthoogte van 80 cm aangehouden. Dit najaar worden op de route vijf kleine bruggen opgehoogd. 

Met de knooppunten is het mogelijk een eigen route en afstand samen te stellen. Verspreid over de Krimpenerwaard zijn startpunten bij parkeerplaatsen, in Achterbroek, Haastrecht, Lekkerkerk (Loetbos), Stolwijk, Schoonhoven. Bij de totstandkoming van het netwerk is onder meer samengewerkt met gebruikers, ondernemers en kano-organisaties. De route is ook uitgegeven in de folder; Sportief plezier voor iedereen met het kanoroutenetwerk Krimpenerwaard.

In een volgende fase wordt onderzocht of het netwerk verder kan worden uitgebreid. Voor de doorgewinterde kanovaarder wordt bekeken of er aantakkingen naar de Lek en de Hollandsche IJssel gemaakt kunnen worden en of er extra rondjes mogelijk zijn. Ook worden de mogelijkheden voor fluisterboten onderzocht. Meer weten over het kanoroutenetwerk of de folder downloaden? Kijk op heerlijkbuiten.nl/vaarknooppunten.

Groenalliantie Midden-Holland is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Bergambacht, Gouda, Waddinxveen en provincie Zuid-Holland en draagt bij aan het beheer en de ontwikkelingen van groengebieden in het Groene Hart. Naast het kanonetwerk heeft Groenalliantie Midden-Holland ook knooppuntnetwerken voor wandelen en fietsen in beheer.

Op foto bestuurders Dilia Blok en Gerrit Boudesteijn

2015/GA/opening kanoroutenetwerk Krimpenerwaard

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 juli 2015