Heerlijk Buiten

foto

Kanosteigers in Midden-Delfland aanwinst voor kanoŽrs

Met het buitenseizoen voor de deur kunnen kanoŽrs hun hart ophalen in recreatiegebied Midden-Delfland. Eind vorig jaar is er een aantrekkelijk kanonetwerk gerealiseerd. Kanosteigers maken het kanoŽrs makkelijk om in- en uit te stappen of† langs de kant te pauzeren. Bij obstakels in het water zijn overdraagplaatsen gemaakt. Vanaf boezemwater en poldersloten kun je vanuit de kano of kajak genieten van het karakteristieke polderlandschap in Midden-Delfland. En onderweg een terrasje pakken of lekker picknicken aan de waterkant.

Het recreatieschap Midden-Delfland heeft het kanonetwerk aangelegd om de watersport in het gebied te stimuleren. Het maken van het plan gebeurde in overleg met de kanoverenigingen NatSec en De Windhappers en enkele kanoverhuurders. Het netwerk bestaat grotendeels uit boezemwater, daarnaast is ook een rondje over de poldersloten in het Abtswoudse Bos opgenomen. Kijk bij Vaarknooppunten om het kaartje van het kanonetwerk met de locatie van de steigers te downloaden.

Vaarnetwerk
Het kanonetwerk wordt onderdeel van het vaarnetwerk Midden-Delfland & Westland. Dit is een uitgebreid vaarknooppuntensysteem voor kano's, sloepen en kleine kajuitboten. Het houdt rekening met de doorvaarthoogtes van de verschillende soorten vaartuigen. Het werkt hetzelfde als fietsknooppunten. Langs de route worden voor de drie categorieŽn boten verwijsbordjes geplaatst naar het eerstvolgende knooppunt. Op strategische locaties wordt een informatiepaneel gezet met daarop de kaart met de vaarknooppunten. Het vaarnetwerk is in het voorjaar van 2015 gereed.†

Financiering
Het aanleggen van de kanosteigers in Midden-Delfland is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland vanuit het kwaliteitsprogramma 'Integrale ontwikkeling tussen Delft en Schiedam' (IODS) als onderdeel van het project Routestructuren. IODS is een gebiedsgericht programma dat zorgt voor de ontwikkeling van zeven vierkante kilometer gebied inclusief de aanleg van de A4 Delft-Schiedam.

kanosteigers 2

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 8 april 2014