Heerlijk Buiten

foto

Kijkje op de boerderij tijdens opening vijf boerenpaden in Midden-Delfland

Wandelen over het boerenpad dwars door het weiland. Spelen in een hooiberg, een speurtocht doen of gewoon een praatje maken met de boer(in). Dat kon zondag 6 juli tijdens de ingebruikname van vijf boerenpaden in Midden-Delfland. Gezinnen met kinderen, fervente wandelaars en andere geïnteresseerden bezochten de boerderijen die hun deuren openden in Midden-Delfland.

Nieuws > MD > Opening Boerenpaden 6 juli Govert van Oord en Monique Banus // img_0807.jpg (352 K)De bezoekers bleken graag naar de verhalen van de boeren te luisteren, die letterlijk over koetjes en kalfjes vertelden, over natuurbeheer en over de boerderij. Wethouder Govert van Oord van de gemeente Midden-Delfland en Monique Banus, projectleider bij het Recreatieschap Midden-Delfland, gaven de opening een officieel tintje. 

Klompgele routebordjes
De boeren hebben de paden opengesteld zodat wandelaars kunnen genieten van het boerenland, het uitzicht op de polder, de koeien in de wei en de weidevogels. Bij elk boerenpad hangt een welkomstbord, de route is aangegeven met klompgele routebordjes. De paden zijn in twee richtingen te lopen. 

Folders downloaden
De boerenpaden liggen in de Aallkeetbuitenpolder, de Ackerdijkse polder, de Duifpolder, de Foppenpolder en de Holiërhoekse polder. De folders met de routes en informatie over de boer(in) zijn hier te downloaden. Of te vinden in de speciale vogelhuisjes bij de entree van het pad bij de boerderij. 

Bekijk hier de foto's van de opening.

Nieuws > MD > Opening boerenpaden vogelhuisje Foppenpolder // dsc_0518_foppenpolder_entree_2_-_kopie.jpg (314 K)

Nieuws > MD > Opening boerenpaden slootje springen // dsc_0586_holierhoekse_polder_slootje_springen_21_-_kopie.jpg (327 K)

Opening Boerenpaden 6 juli wandelaars

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 6 juli 2014