Heerlijk Buiten

foto

Kwaliteitsimpuls recreatiegebieden Voorne-Putten-Rozenburg

Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg werkt aan een kwaliteitsimpuls van een aantal recreatieve voorzieningen en verbindingen van de recreatiegebieden Bernisse en Brielse Meer. Ook de noordoever van het Oostvoornse Meer krijgt een opknapbeurt.

In overleg met stakeholders en gemeenten zijn schetsontwerpen gemaakt waarin de ambities van het recreatieschap, de gemeenten en de stakeholders zijn vertaald voor het Brielse Meer en de Bernisse. Er is een beperkt investeringsbudget. Daarom is in overleg met de stakeholders gekozen om de verbeteringen te concentreren bij een aantal trekpleisters in de recreatiegebieden van Voorne-Putten-Rozenburg. Langs het Brielse Meer en bij de Bernisse gaat het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg diverse recreatieve voorzieningen verbeteren en toevoegen zoals stranden, steigers, toiletvoorzieningen, speelelementen, recreatieve verbindingen en parkeergelegenheid.

Aan de noordzijde van het Oostvoornse Meer zal het recreatieschap o.a. wegen en parkeerplaatsen aanpassen, picknickplaatsen en rustpunten aanleggen, de informatievoorziening verbeteren en een toiletgebouw plaatsen. De gemeente Westvoorne heeft het recreatieschap opdracht gegeven de werkzaamheden uit te voeren.

De schetsontwerpen worden in nauw overleg met stakeholders en betrokken gemeenten uitgewerkt tot een realisatieontwerp.

Maatregelen nu al zichtbaar
De eerste concrete maatregelen van de kwaliteitsimpuls zijn al zichtbaar. Zo is gestart met verbeteringen aan het ruiterspoor langs het Brielse Meer en de Bernisse. De verbeteringsvoorstellen voor het ruiterspoor zijn afgestemd met de consulent buitenrijden van de KNHS en met de facebook community 'Ruiterpaden op Voorne-Putten'.
Het ruiterspoor wordt gefreesd en opnieuw bezand. Tegelijkertijd wordt een aantal knelpunten in het spoor opgelost, zodat de ruiters een aaneengesloten route kunnen volgen. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 16 weken in beslag. Bij het strand van het Oostvoornse Meer (noordzijde) is voor dit seizoen een tijdelijke toiletvoorziening geplaatst.

Geliefd
Het Brielse Meer en de Bernisse zijn geliefde recreatiegebieden bij inwoners uit de regio. Het Brielse Meer is populair bij watersporters. De strandjes worden vooral druk bezocht door jongeren en gezinnen met kinderen. De Bernisse wordt gewaardeerd om de rust en de groene uitstraling. Fietsen en wandelen wordt in het hele gebied veel gedaan. Het recreatieschap heeft in de afgelopen jaren veel geÔnvesteerd in een wandel- en een fietsroutenetwerk. Het Oostvoornse Meer is vooral in trek bij kiters, windsurfers en duikers.

FinanciŽn
De kwaliteitsimpuls wordt financieel mogelijk gemaakt door het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg, de gemeente Nissewaard en de gemeente Westvoorne. Het recreatieschap en de gemeente Nissewaard zullen nog een aanvraag voor medefinanciering bij de Landschapstafel Voorne-Putten indienen.

Planning
De start van de meeste werkzaamheden voor de kwaliteitsimpuls staat gepland voor komende winter. Hiermee ervaren gebruikers van het gebied in het drukke zomerseizoen geen overlast van het werk.

VPR Oostvoornse Meer

Meer weten?

Recreatieschap Voorne-Putten
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 24 juli 2017