Heerlijk Buiten

foto

Nieuw parcours in speelpolder De Tiendtuin in Ouderkerk

Speelpolder De Tiendtuin in Ouderkerk aan den IJssel heeft nieuwe speelelementen gekregen. Een spannend touwparcours over het water, een uitbreiding van het evenwichtsparcours en een picknicktafel XXL maken een bezoekje aan De Tiendtuin tot een nog leukere belevenis. Op woensdag 5 november zijn de nieuwe elementen officieel in gebruik genomen door wethouder Segers, bestuurslid van het Natuur- en Recreatiechap Krimpenerwaard, en de heer Boudesteijn, directeur van woningbouwstichting Samenwerking. Kinderen van basisschool De Schakel klauterden via de touwen droog over het water. 

In overleg met scoutinggroep Christiaan de Wet zijn in de speelpolder palen met haken en inkepingen geplaatst. Er is al flink geoefend om tussen die palen touwbruggen aan te leggen. In januari organiseert de scouting een dag in de speelpolder met stoere activiteiten. Alle nieuwe speelelementen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Dat past goed bij het karakter van de speelpolder. De Tiendtuin ligt aan de rand van Ouderkerk, in het verlengde van het Polderpark.

Buiten spelen is gezond
Wethouder Segers is blij met het uitdagende parcours in de speelpolder. "Het is goed om te zien dat kinderen genieten van lekker buiten spelen. En het is nog gezond ook." Voorzitter Boudesteijn van Woningbouwstichting Samenwerking: "Net als het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard vinden wij het ook belangrijk dat kinderen hier kunnen ravotten. Daar wilden we graag een financiële bijdrage aan leveren."

Vijf speelpolders
In de Krimpenerwaard zijn in totaal vijf speelpolders te vinden. Het zijn stuk voor stuk plekken waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud vrij kunnen spelen in de natuur. Ze kunnen er slootje springen, hutten bouwen en nog veel meer. Bij speelpolder Polderrijk in Krimpen aan de Lek is bovendien een natuurontdekpad aangelegd: het Polderpiratenpad. 

Nieuws > KW > Tiendtuin bordje // img_2303_-_kopie.jpg (187 K) Nieuws > KW > Tiendtuin touwparcours // img_2310_-_kopie.jpg (232 K)

 Tiendtuin Segers en Boudesteijn

Toelichting

bericht geplaatst 5 november 2014