Heerlijk Buiten

foto

Nieuwe informatiezuilen in de Krimpenerwaard voor recreanten

Bij drie restaurants in de Krimpenerwaard heeft de Groenalliantie Midden-Holland informatiezuilen geplaatst. Recreanten die op pad willen in de omgeving, vinden er toeristische informatie over bijvoorbeeld fiets- en wandelroutes, bezienswaardigheden en evenementen. 

De informatiezuilen staan binnen bij restaurant De Loet in Lekkerkerk, lunchroom Leuk! in Krimpen aan den IJssel en hotel Over de brug in Haastrecht. Daar komen veel recreanten om er een dagje of weekend op uit te gaan. Dick Roelse, vice-voorzitter van de Groenalliantie Midden-Holland: "De informatiezuilen zijn een welkome aanvulling op de bestaande toeristische informatievoorziening. Recreanten kunnnen er opzoeken wat er te zien en te beleven is in onze mooie Krimpenerwaard. Het is een proef, de komende drie jaar gaan we kijken hoe de zuilen bevallen."

Extra recreatieve voorzieningen in de Krimpenerwaard
De informatiezuilen zijn onderdeel van het project Kwaliteitsimpuls Krimpenerhout en Loetbos, bedoeld om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken voor recreanten. Zo is afgelopen jaar een Polderpiratenpad in de Krimpenerhout aangelegd, zijn de speelpolders Polderrijk en De Tiendtuin uitgebreid en zijn er fietsenrekken geplaatst bij de surfplas. Voor 2015 staan nog meer verbeteringen op stapel.  

Informatiezuilen in de Krimpenerwaard

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 9 januari 2015