Heerlijk Buiten

foto

Nieuwe wandelbrug naar recreatiegebied Poldervaart - Recreatieve voorzieningen in Oost-Abtspolder

Het Recreatieschap Midden-Delfland maakt met een nieuwe voetbrug over de watergang Poldervaart een wandelrondje mogelijk. De brug is begin augustus een van de eerste, zichtbare faciliteiten van de inrichting in de Oost-Abtspolder gelegen tussen Schiedam, Rotterdam en Delft in.

De voetbrug geeft aan de westzijde in de Oost-Abtspolder aansluiting op de wandelpaden in het gebied Poldervaart. De nieuwe 29 meter lange wandelbrug is rond 5 augustus klaar voor gebruik. Deze mijlpaal geeft het eerste recreatieve tintje aan deze bijzondere polder.

Om de inrichting van de Oost-Abtspolder compleet te maken volgt in fases de aanleg van een semi openbare golfbaan, een uniek uitkijkpunt, fietspad, beplanting en een rustpunt. Dit laatste bestaat onder andere uit een picknickset.
In het gebied van de toekomstige golfbaan komt een wandelpad te liggen dat voor iedereen toegankelijk is van zonsopgang tot zonsondergang. Via het wandelpad wordt het mogelijk om naar de uitkijktoren te lopen die een prachtig uitzicht zal geven over Midden-Delfland.

De Oost-Abtspolder is een voormalige stortplaats van baggerslib (DopNoap) en een blijvende saneringsplaats. De eigenaar is de provincie Zuid-Holland. In het verleden is besloten om een recreatieve invulling  te geven aan het gebied. Het recreatieschap Midden-Delfland is erfpachter en richt het gebied deels in. Pro Golff is ondererfpachter en richt de golfbaan in. Het beoogde fietspad is van de gemeente Rotterdam. 

Boerenpaden
Mensen die een maandje eerder een leuke wandelroute willen volgen zijn zondag 6 juli tussen 11:00 – 15:00 van harte welkom bij de start van vijf nieuwe Boerenpaden in de polders van Midden-Delfland. Het programma en de locaties staan op www.heerlijkbuiten.nl onder de evenementenkalender.

MD/Poldervaart/OostAbtspolder/wandelaar paarse bloemen algemeen

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 juli 2014