Heerlijk Buiten

foto

Nog meer ravotten in speelpolders Polderrijk en De Tiendtuin

Het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard legt in de speelpolders Polderrijk in Krimpen aan de Lek en De Tiendtuin in Ouderkerk aan den IJssel nieuwe voorzieningen aan. Kinderen kunnen er straks nog meer ravotten. Dat is precies de bedoeling, want het schap vindt het belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen. Dankzij de nieuwe voorzieningen van natuurlijke materialen zijn er in de speelpolders weer nieuwe dingen te ontdekken. De werkzaamheden vinden plaats in de maand september.

In speelpolder Polderrijk komt een steltenparcours en kun je met stapblokken en stammetjes het water oversteken. De houten zitelementen, uit boomstammen gemaakt, zijn niet alleen fijn voor kinderen, maar ook voor hun ouders. Speelpolder De Tiendtuin krijgt een touwparcours over het water, een uitbreiding van het evenwichtsparcours en een extra grote picknicktafel. Ook komen er palen met haken en inkepingen te staan; een uitdaging voor de scouting om er touwbruggen tussen aan te leggen. 

Speelpolders altijd open
De aannemer is maandag 1 september gestart met het klaarleggen van de materialen in beide speelpolders. Daarna wordt eerst speelpolder Polderrijk aangepakt en vervolgens speelpolder De Tiendtuin. Kinderen kunnen altijd komen spelen en kijken hoe er gebouwd wordt in de polder. Mocht het nodig zijn, dan wordt een voorziening in aanbouw tijdelijk afgezet. 

Natuurbeleefpad
Bij speelpolder Polderrijk wordt ook een avontuurlijk natuurbeleefpad aangelegd. Langs de aanlooproutes vanuit Krimpen aan de Lek en vanaf de Surfplas zijn allerlei opdrachten te vinden en leren kinderen van 4 tot 10 jaar de natuur spelenderwijs beter kennen. De opening vindt op woensdagmiddag 1 oktober plaats. Meer informatie over de opening volgt later! 

Speelpolders
In de Krimpenerwaard zijn in totaal vijf speelpolders te vinden. Het zijn stuk voor stuk plekken waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud lekker vrij kunnen spelen in de natuur. Ze kunnen er slootje springen, bruggen en dammen bouwen en nog veel meer. Meer informatie: speelpolders.nl.

werkzaamheden speelpolders polderrijk en tiendtuin

Toelichting

bericht geplaatst 4 september 2014