Heerlijk Buiten

foto

Onderhoudswerkzaamheden in recreatiegebied Rottemeren

Vanaf deze week zijn de recreatiegebieden in de Rottemeren onderhevig aan diverse onderhoudswerkzaamheden. Gewerkt wordt aan wegen, opritten en fiets-, wandel- en ruiterpaden, watergangen en oeverbeschoeiing.

Tot half maart zijn in de omgeving Bleiswijk de volgende werkzaamheden in recreatiegebied Rottemeren aan de gang: herstellen van ruiterpaden, verbreden fietspad Rottedijk en herbestrating Merenweg. Tot eind februari zijn in de omgeving Bergschenhoek de volgende werkzaamheden: herstel wandelpaden Lage Bergse Bos, vervangen fietspad Frettenpad en herstel aansluiting drie opritten (Banddreef, Vaandragerdreef en van Schaikdreef). Daarnaast wordt er in het Hoge en in het Lage Bergse bos gebaggerd en worden nieuwe houten beschoeiingen aangebracht om afkalving van oevers te voorkomen. De werkzaamheden vinden plaats in de buurt van het Reeënpad in het Lage Bergse Bos en bij het Stekelzwampad en Rottebandreef in het Hoge Bergse Bos. Ten slotte worden de watergangen in het Lage Bergse Bos weer bereikbaar gemaakt. Nu zijn deze door overhellende takken niet bereikbaar.


Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunnen sommige paden in de recreatiegebieden voor korte tijd onbegaanbaar of afgesloten zijn. Hierdoor is het mogelijk dat er een stukje om zal moeten worden gegaan. Bezoekers worden gedurende de periode met verwijsborden geïnformeerd en eventueel omgeleid. Omwonenden zijn inmiddels over de werkzaamheden geïnformeerd.

De werkzaamheden duren tot half maart 2014 en worden uitgevoerd door G.Z-H in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren. In het Recreatieschap Rottemeren werken de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas samen.

Onderhoudswerkzaamheden in Rottemerengebied

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 8 januari 2014