Heerlijk Buiten

foto

Op filmsafari in de Rottemeren: vanaf een bootje op de Rotte waterklassiekers kijken

Voor heerlijke natuur hoef je gelukkig helemaal niet zo ver de stad uit. Circa 25 minuten fietsen van het centrum van Rotterdam vind je al een idyllisch plekje aan de Rottekade. Vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2017 kun je daar vanaf een bootje op het kabbelende water films kijken. Bootjes kun je huren of zelf meenemen. Gun jezelf een minivakantie en een lekker fietstochtje. Een heerlijke avond op het water met een toepasselijke film.

Film aan de Rotte is een van de vele activiteiten dit jaar in de gebieden van het jubilerende recreatieschap Rottemeren. De happening is een productie van Stichting Pleinbioscoop Rotterdam en Stichting Lekker Groen. Film op de Rotte is winnaar van de 1e prijs van ‘De Rotte daagt je uit’, de prijsvraag van Recreatieschap Rottemeren 50 jaar.

Over de films

Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980) – vrijdag 29 september – 20:30 uur
Eind 19e eeuw lijden twee kinderen en een kok schipbreuk en komen op een onbewoond eiland terecht. Nadat de kok al gauw het loodje legt leven de kinderen (Brooke Shields en Christopher Atkins) samen verder en groeien op, alleen op de wereld. Terwijl ze volwassen worden groeit hun ongemakkelijke liefde voor elkaar in deze ongemakkelijke film die inmiddels onbetwist de cultstatus heeft bereikt. Riep behoorlijk wat controverse op, doordat Brooke Shields slechts 14 jaar oud was tijdens het filmen.

The Life Aquatic with Steve Zissou (Wes Anderson, 2005) – zaterdag 30 september – 20:30 uur
Steve Zissou (Bill Murray) is een Jacques Cousteau-achtig figuur die niets anders doet dan bizarre natuurexpedities opzetten en zich als een zak gedragen tegen de mensen die om hem geven. Inmiddels is zijn ster dalende en krijgt hij ook nog te verduren dat zijn beste vriend wordt opgegeten door een enorme haai. Vastbesloten om wraak te nemen gaat hij met zijn crew, zijn ex-vrouw (Anjelica Huston) en verloren zoon (Owen Wilson) op een laatste reis om wraak te nemen op de haai en een laatste poging te doen zijn reputatie te redden. Stijlvol seventiesavontuur van regisseur Wes Anderson.

Geen boot? Geen nood
Je kunt de film vanaf de kade kijken op een stoeltje. Of reserveer een plaatsje in een sloep of je komt met je eigen bootje (kleine vaartuigen zonder opbouw)  Wil je een hele dag een sloep huren en daarna naar de film? Boek dan bij  www.geenbootwelvaren.nl of  Rotterdamishot.nl

Praktisch
Tickets: bestellen kan via pleinbioscoop
Invaar/ inloop: vanaf 19.30 uur
Start film: vanaf 20.30 uur
Waar: kom op de fiets naar de Rottekade 32, 2661 JN Bergschenhoek

Over de locatie
Veel Rotterdammers kennen dit plekje goed, omdat ze er in de winter onder het bruggetje door schaatsen of in de zomer langsfietsen. Op steenworp afstand van de skibaan, de klimmuur en het Hoge Bergse Bos. Navigeren kan naar Rottekade 32, 2661 JN Bergschenhoek.     

Recreatieschap Rottemeren 50 jaar
De recreatiegebieden langs de Rotte zijn al vijftig jaar een populaire bestemming om de vrije tijd door te brengen in het groen. Wat ooit begon als puinstort van puin uit Rotterdamse oude wijken is nu een intensief gebruikt recreatiegebied waar kinderen leren fietsen, mensen ontspannen, sporters aan hun conditie werken en bootjesmensen heerlijk varen op de rivier de Rotte. Het idee bij de oprichting van het recreatieschap over recreatiebeleving dichtbij de stad voor de stedelijke bevolking, is nog steeds actueel. Misschien zelfs actueler dan ooit. De Rottemeren is hier uitstekend voor geschikt.

RM flyer Film op de Rotte 29 en 30 sept 2017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 11 september 2017