Heerlijk Buiten

foto

Op naar 100.000e passagier veerpont 't Verlaat, Rottemeren

Deze week verwacht Recreatieschap de Rottemeren de 100.000e bezoeker van veerpont ’t Verlaat over de Rotte. Dit wordt op zondag 1 juni om 14.00 uur gevierd in het bijzijn van wethouder Henk de Paepe van gemeente Lansingerland bij de afmeersteiger bij café Meerenbos in Bleiswijk.

Er zijn talloze redenen om een oversteekje met de pont te maken. De ervaren, vrijwillige schippers van ’t Verlaat” weten heel veel over het gebied en wat je er allemaal kunt doen. Als je aan boord stapt van de pont krijg je er een streekverhaal bij cadeau! Bijzonder aan de pont is dat het een “zonnepont” is. De pont heeft elektromotoren, de accu’s voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont; milieuvriendelijker kan bijna niet. En natuurlijk is een oversteek met de pont “’t Verlaat” een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De site www.voetveren.nl heeft veel informatie over collega veerponten. Leuk weetje: er zijn in Nederland ca. 280 voetveren in bedrijf.

Dienstregeling
De pont “’t Verlaat” vaart op de Rotte van de steiger bij restaurant “Meerenbos” in Bleiswijk naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé “de Roerdomp”.
De dienstdoende schipper vaart vanaf mei tot september iedere dag van 11:00 uur tot 18:00 uur maar als het slecht weer is kan het echter zijn dat de pont niet vaart. Er wordt geen dienstregeling op na gehouden dus als je overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar je heen wilt en de schipper zorgt dat je daar met droge voeten komt. In september vaart de pont in het weekend.

De pont is al jaren een geliefd transportmiddel over water in het gebied. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, een oversteek kost € 0,50. Opstappen kan bij Meerenbos in Bleiswijk of aan de overkant in Zevenhuizen.

De pont is een initiatief van het Recreatieschap Rottemeren en de gemeenten Lansingerland en Zuidplas.

nieuws RM veerpont verlaat

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 27 mei 2014