Heerlijk Buiten

foto

Opening Speelpolder Piratenpad Krimpen aan de Lek op 1 oktober

Speelpolder Polderrijk in Krimpen aan de Lek krijgt een stoer Polderpiratenpad. Het is een avontuurlijke natuurontdekroute voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De opening vindt op 1 oktober plaats van 13.00 - 15.30 uur. Het wordt een middag vol stoere activiteiten. Kinderen zijn van harte welkom om een piratenzwaard, grasbaard of ooglapje te knutselen, een piratenlied op gekke instrumenten te spelen, marshmellows te roosteren en het polderpiratenpad te ontdekken. Start met lunch bij de Tuinfluiter aan het Krilpad in Krimpen aan de Lek en eindig via het piratenpad in de speelpolder Polderrijk om samen het piratenlied te zingen en spelen. De toegang is gratis, aanmelden kan via www.speelpolders.nl/contact. Het Polderpiratenpad is gerealiseerd door het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard. 

Het programma van 1 oktober
Bekijk het volledige programma op de site van de speelpolders. Daar kun je je ook aanmelden. Wethouder Dick Roelse van de gemeente Nederlek komt ook! 

Polderpiratenpad
De polderpiraten zijn ontworpen door de kinderen van BSO Kids en Ko uit Krimpen aan de Lek. Het zijn stoere figuren geworden, luisterend naar namen als Kapitein Bladbaard en Klaas Kleikop. Ze wijzen de weg vanaf de aanlooproutes vanuit Krimpen aan de Lek en vanaf de Surfplas naar speelpolder Polderrijk.Op het Polderpiratenpad kunnen kinderen  allerlei opdrachten doen. Van mastlopen tot het verzamelen van kleuren uit de natuur voor de natuurschatkist. Door de opdrachten leren kinderen van alles over de natuur en zijn ze lekker aan het bewegen. Het pad brengt ze bovendien bij de speelpolder, waar ze kunnen ravotten, hutten bouwen en touwslingeren over de sloot. De speelpolder zelf is ook vernieuwd met onder andere een steltenparcours. Het nieuwe Polderpiratenpad en de uitbreiding van de speelpolder zijn onderdeel van het project Kwaliteitsimpuls Krimpenerhout.

Waar?
We verzamelen 1 oktober om 13.00 uur bij de Tuinfluiter aan het Krilpad. Daar is plek om de fiets te parkeren. De auto kan staan bij de parkeerplaats bij de Surfplas (P3) of ergens aan het Groenland bijvoorbeeld (P2). De parkeerplaats bij de Tuinfluiter is klein en waarschijnlijk snel vol. 
 Nieuws > KW > Opening Polderpiratenpad - kaartje // kaartje_opening_polderpiratenpad_1_oktober_2014.png (359 K)

opening polderpiratenpad speelpolder Polderrijk

Toelichting

bericht geplaatst 16 september 2014