Heerlijk Buiten

foto

Opening uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos op 6 juli

Op 6 juli vindt om 16:30 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwe uitkijktoren op Heuvel B in het Hoge Bergse Bos. Jeroen Heuvelink, bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren en wethouder van gemeente Lansingerland, neemt de toren in gebruik door er abseilend vanaf te gaan. Dat doet hij samen met Jasper Rotgans van Outdoor Valley en Jasper Kuipers, provincie­hoofd van Staatsbosbeheer, de organisatie die sinds 1 januari het beheer van het recreatiegebied Rottemeren verzorgt. Tussen 16:45 en 18:00 uur is iedereen vanaf 8 jaar van harte welkom om abseilend van de toren af te gaan. 

Gratis abseilen
Onder begeleiding van de instructeurs van Outdoor Valley kunnen kinderen vanaf 8 jaar, hun ouders en andere geïnteresseerden vanaf 16.45 uur een keer gratis abseilen vanaf de toren. Een unieke kans! Parkeren kan bij Outdoor Valley, Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek. Vandaar is het vijf à tien minuten lopen naar de uitkijktoren. Het programma duurt van 16:30 uur tot uiterlijk 18:00 uur.

Het landschap ontdekken
Met de realisatie van de uitkijktoren heeft het Recreatieschap Rottemeren de herinrichting van heuvel B afgerond. In 2014 werd een nieuwe leeflaag van een meter dik over de hele heuvel aanbracht. Daarna werd het mountainbikeparcours weer aangelegd en de heuvel opnieuw ingeplant. Daarbij is rekening gehouden met zichtlijnen en is het zicht in andere richtingen juist afgeschermd. Het natuurgebied, de kassen, de Eendragtspolder met de roeibaan Willem-Alexander Baan, de klimberg Monte Cervino en Oudoor Valley blijven daardoor ook in de toekomst goed zichtbaar vanaf de heuvel. De toren biedt een fantastisch uitzicht over de wijde omtrek, op een heldere dag kun je zelfs de zee zien. Dankzij de toren kunnen bezoekers het landschap op een andere manier beleven en ontdekken.

Sporttoren
De toren is 22,5 meter hoog en bestaat uit een open stalen constructie met een trap die afwisselend langs de binnen- en buiten- zijde van de toren loopt. De trap is aan de  buitenkant afgewerkt met Lariks planken. De toren steekt boven de beplanting en de klimberg Monte Cervino uit. De toren is zo stevig uitgevoerd dat hij in de toekomst als sporttoestel kan worden gebruikt.

opening uitkijktoren HBB 6-7-2017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 22 juni 2017