Heerlijk Buiten

foto

Paspoort Rottemeren brengt schoolkinderen naar de magische waterwereld

Woensdag 25 oktober is bij het restaurant Bergsche Plas het Paspoort Rottemeren gelanceerd, een boekje waarmee kinderen op reis gaan door de magische waterwereld in recreatiegebied Rottemeren. Leerlingen van de St. Michaëlschool uit Hillegersberg, die meededen aan de buitenlessen Waterwijzer rond de Rotte, ontvingen het paspoort nadat het eerste exemplaar door Henk Kamps, Hans Sanders, Jeroen Heuvelink en Agnes van Zoelen symbolisch uit het water was gevist.

Kinderen enthousiast
In een volle zaal liet Natuurwijzer Madelon enkele kinderen aan het woord over hun ervaringen met de buitenlessen. Ze ontdekten dat er volop leven is in het water en dat een goede waterkwaliteit hiervoor belangrijk is. “Ik heb beestjes gezien waarvan ik niet wist dat ze bestonden,” vertelde een van de leerlingen. Jeroen Heuvelink, bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren: “In het recreatie­gebied Rottemeren kun je lekker sporten, barbecueën en skaten. Maar je kunt er ook van de natuur genieten! Het is mooi om te zien dat kinderen zo enthousiast op onderzoek uitgaan met hun schepnetjes en zoekkaarten.” Hans Sanders van Rotta: “We helpen de natuur een handje door visdiefeilandjes en ijsvogel- en zwaluwwandjes aan te leggen. Dan valt er nog meer te ontdekken.”

Paspoort en buitenlessen
Het paspoort, vrolijk geïllustreerd door Edwin van Brummen, wordt ook verkrijgbaar op diverse adressen in de Rottemeren. Het Paspoort en de buitenlessen maken deel uit van het project Biodiversiteit Rottemeren, waarmee het Recreatieschap Rottemeren en Natuur- en Vogelwacht Rotta kinderen op een aantrekkelijke en leerzame manier laten kennismaken met de waternatuur en het waterbeheer in de Rottemeren.

RM kinderpaspoort waterwereld 2017
Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gebiedscommissies Hillegersberg-Schiebroek en Prins Alexander ondersteunen het project financieel, net als provincie Zuid-Holland en Fonds NME.

Paspoortboekje uit het water gevist door (van links naar rechts):
RM lancering kinderpaspoort waterwereld 2017 div partijen

Henk Kamps, voorzitter gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek
Hans Sanders, voorzitter Natuur- en Vogelwacht Rotta
Jeroen Heuvelink, bestuurslid Recreatieschap Rottemeren
Agnes van Zoelen, hoogheemraad van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Eric Kortlandt, projectleider biodiversiteit

RM kinderpaspoort waterwereld 2017

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 30 oktober 2017