Heerlijk Buiten

foto

Rhoons Veer blijft de komende 10 jaar in vaart

Overeenkomst tussen Ottevanger Exploitatie BV en Natuur- en recreatieschap IJsselmonde

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde en Ottevanger Exploitatie BV hebben een overeenkomst gesloten voor het in de vaart houden van het Rhoons veer voor de periode 1 maart 2015 tot en met 28 februari 2025.

Het Rhoons Veer vaart tussen Rhoon-Oud Beijerland en Spijkenisse en is een belangrijke recreatieve en utilitaire verbinding voor fietsers en voetgangers. Er wordt veel gebruikt gemaakt van het veer, over de periode van 2004-2013 maakten jaarlijks gemiddeld 37.000 passagiers gebruik van het veer.

Nieuw rooster en gewijzigde aanlegplaats
De stopplaats bij Klein Profijt is per 1 maart 2015 opgeheven. De voorgaande jaren bleek dat van deze stopplaats nauwelijks gebruik werd gemaakt. Een nieuwe stopplaats bij de Oude Tol (Oud-Beijerland) biedt meer kansen. Op deze manier worden twee recreatiegebieden met elkaar verbonden: de Oude Tol en de Uitwaayer (Spijkenisse). De nieuwe stopplaats wordt op 29 april feestelijk in gebuik genomen. De steigers in het centrum van Oud Beijerland, Spijkenisse en Rhoon blijven ongewijzigd.
De actuele dienstregeling van de pont en de tarieven zijn te vinden op www.rhoonsveer.nl.

Samenwerking
De coördinatie van het Rhoons Veer en de afhandeling van een nieuw exploitatiecontract is in handen van het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde. De overige deelnemende (financiële) partijen zijn de gemeenten Albrandswaard, Oud-Beijerland en Nissewaard en waterbedrijf Evides

Nieuws NRIJ zicht op oude maas

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 20 april 2015