Heerlijk Buiten

foto

Schaapskudde in recreatiegebied Rottemeren

Tijdens Pasen en Pinksteren is de schaapskudde van Martin Oosthoek in recreatiegebied Rottemeren. Alweer voor het negende jaar zal onder begeleiding van de schaapherder de kudde grazend rondtrekken tussen het Hoge en het Lage Bergse bos.

Op 8 april kwamen 250 Kempische Heideschapen voor de eerste beweidingsronde aan in het gebied van recreatieschap de Rottemeren. Tijdens de paasdagen zijn de schapen in het Lage Bergse bos te vinden. Het nachtverblijf van de schapen is bij het grasveld bij de Molenstomp van Nel Overest. Daarvoor komt hier tijdelijk een afrastering met schrikdraad. De tweede beweidingsronde vind plaats rond de pinksterdagen. Vind je het leuk om lammetjes te bewonderen en de herder met zijn honden aan het werk te zien? Kom dan vooral een keertje kijken in het Hoge en Lage Bergse bos.

Duurzaam beheer

Naast dat het bijzonder leuk is om deze dieren door het gebied heen te zien struinen met hun lammetjes, is beweiding met schapen ook een mooie manier om het gebied ecologisch te beheren. “Omdat deze schapen ook berenklauw kunnen eten kan chemische bestrijding voor deze schadelijke plant achterwege blijven. Het beleven en benutten van het gebied wordt op deze wijze mooi gecombineerd met natuurlijk, duurzaam beheer”, vertelt boswachter Wouter Aarts van Staatsbosbeheer.

schaapskudde martin oosthoek

Meer weten?

Recreatieschap Rottemeren
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 13 april 2017