Heerlijk Buiten

foto

Start aanleg wandelroutenetwerk Oost-IJsselmonde

In het Deltapoortgebied leggen de gemeenten Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht en het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde gezamenlijk een uitgestrekt wandelroutenetwerk aan over bestaande paden.

De wandelroutes met knooppunten zijn te vinden in het oostelijke gedeelte van het eiland IJsselmonde. De aannemer gaat nu aan de slag met het plaatsen van de bordjes en zeventien informatiepanelen langs de route. Op 10 juli wordt het netwerk officieel in gebruik genomen. Het beslaat 150 kilometer en komt er mede dankzij de inzet van TeVoet en subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Vanaf 10 juli wandelen van knooppunt naar knooppunt
Wandelaars kunnen vanaf 10 juli aan de hand van knooppuntnummers een route bepalen langs mooie plekjes op IJsselmonde. De kaart met de wandelknooppunten staat op informatiepanelen langs de route en is vanaf de opening ook te downloaden van www.heerlijkbuiten.nl/routes. Vanaf volgend jaar sluit Albrandswaard aan op het netwerk en al deze zomer is de oversteek naar het wandelroutenetwerk Krimpenerwaard te maken.

Start aanleg WKP IJsselmonde

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap IJsselmonde
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 16 mei 2014