Heerlijk Buiten

foto

Stoere polderpiraten openen Polderpiratenpad in Krimpen aan de Lek

Meer dan honderd kinderen en veel ouders hebben woensdag 1 oktober het avontuurlijke Polderpiratenpad geopend in speelpolder Polderrijk in Krimpen aan de Lek. Het was een fantastisch polderpiratenfeest, georganiseerd door het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard.

Lekker aanmodderen
Met een zelfgemaakt  piratenzwaard en ooglapje en met schmink en materiaal uit de natuur veranderden de kinderen in heuse polderpiraten. Ze roosterden worstjes boven een vuurtje. Zochten naar een schat op het Polderpiratenpad. En gingen op de foto met kapitein Bladbaard. In de speelpolder modderden ze lekker aan met Marius Modder.

Polderpiratenlied
Fanatiek oefenden alle kinderen met Han van 't Land van het Fort van de Verbeelding een stoer polderpiratenlied en trommelden op emmers en buizen. In de speelpolder zongen en speelden ze het net geoefende Polderpiratenlied voor wethouder Jaap Blankenberg. Het "Wij zijn stoere piraten uit de polder. Arghhrrr." klonk zeer overtuigend.

Nog meer ravotten 
Blankenberg: "Het Polderpiratenpad en de nieuwe speelelementen in de speelpolder zijn een aanwinst voor de  Krimpenerhout. Kinderen kunnen nu nog meer ontdekken en ravotten in dit recreatiegebied. We zijn heel tevreden dat weer een onderdeel van ons project Kwaliteitsimpuls Krimpenerhout is gerealiseerd." Met een scheepstoeter sloot hij de middag af.

Meer informatie over het Polderpiratenpad vind je op speelpolders.nl.
Foto's van de opening zijn te vinden op facebook.com/speelpolders.

Nieuws > KW > Polderpiraten zwaardvechten // piratenzwaarden_-_kopie.jpg (391 K) Nieuws > KW > Polderpiraten Look-A-Like // look-al-like_-_kopie.jpg (371 K)

Polderpiraten workshop Han van

Toelichting

bericht geplaatst 3 oktober 2014