Heerlijk Buiten

foto

Succesvolle eerste editie Grevelingenweek

Met 28 activiteiten en 600 bezoekers was de eerste Grevelingenweek een succes. Volgend jaar zal dan ook wederom een Grevelingenweek plaatsvinden. Zet de data vast in je agenda: de tweede editie is van 12 t/m 19 september 2015.

Op zaterdag 13 september opende wethouder Ad Verseput van Gemeente Schouwen-Duiveland de eerste editie van de Grevelingenweek. Hij gaf aan: “Met de Grevelingenweek geven we de Grevelingen een extra impuls voor de toekomst. Een toekomst waarin ecologie en economie hand in hand gaan”.

600 mensen, van jong tot oud, deden mee aan een activiteit in de Grevelingenweek. De vaartocht over de Grevelingen bleek populair. Veel omwonenden grepen de buitenkans om de omgeving eens van een andere kant te beleven. Maar ook op het land gebeurde veel: ruim 100 mensen maakten een tocht naar de bunkers op De Punt bij Ouddorp, en bij de IVN Scharrelkidsexcursie op de Slikken van Flakkee beleefden 30 kinderen samen met hun (groot)ouders de natuur. Ze ontdekten allerlei planten en dieren en gingen op zoek naar ingrediënten voor de Grevelingensoep: wieren en wilde pastinaak bijvoorbeeld.

Wegens het succes van deze eerste editie zal in 2015 wederom een Grevelingenweek plaatsvinden. Ondernemers, bezoekers en partners zijn in gesprek hoe de tweede editie nog succesvoller kan worden. Het activiteitenaanbod verbreden bijvoorbeeld, en vooral: de Grevelingenweek beter zichtbaar maken onder bewoners. Zo hoopt de organisatie in 2015 minimaal 1000 mensen te bereiken.

De Grevelingenweek is een initiatief van IVN en Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) in samenwerking met het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, en vond plaats van 13 t/m 20 september 2014. 

Meer weten?

Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 24 september 2014