Heerlijk Buiten

foto

Themamiddag 'Recreatie tussen Delft en Schiedam' op 1 maart

Op zaterdag 1 maart 2014 organiseert Rijkswaterstaat samen met het Recreatieschap Midden-Delfland en de Midden Delfland Vereniging een informatieve en actieve middag over de nieuwe recreatieve routestructuur in het gebied tussen Delft en Schiedam. 

Programma themadag ‘Recreatie tussen Delft en Schiedam’

13.00 – 13.30 uur         
Algemene presentatie over de A4 Delft-Schiedam en de Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)

13.30 – 14.00
Themapresentatie over de Recreatieve Routestructuur door Recreatieschap Midden-Delfland

14.00 – 15.30
Keuze uit een wandeling of fietstocht door Midden-Delfland onder begeleiding van een gids van de Midden-Delfland Vereniging. De wandeling is zo'n 4 kilometer, de fietstocht tussen de 15 en 20 kilometer.

Het centrum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers krijgen op deze dag ook een nieuwe luchtfoto op A3-formaat van de aanleg van de A4 Delft-Schiedam. Er is keuze uit zes verschillende foto’s, zolang de voorraad strekt.

Recreatieve Routestructuur
Bent u benieuwd hoe u in de toekomst kunt recreëren tussen Delft en Schiedam? Kom dan naar de themapresentatie over de Recreatieve Routestructuur. Deze structuur is een van de zes kwaliteitsprojecten binnen het programma Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS). Ook de aanleg van de A4 Delft-Schiedam is een kwaliteitsproject binnen IODS. Op 1 maart vertelt de projectleider van de Recreatieve Routestructuur over nieuwe recreatieve routes en welke daarvan nu al beschikbaar is.

Wandelen of fietsen met gids door Midden-Delfland
U kunt kiezen uit een excursie te voet of met de fiets. Een gids van de Midden-Delfland Vereniging vertelt u tijdens de excursie over het landschap, de historie en de natuur. Om deel te nemen dient u zich van te voren aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar infocentruma4delft-schiedam@rws.nl. Geeft u aan of u met de wandeling of met de fietstocht mee wilt? De excursie is onder voorbehoud van onvoorziene en weersomstandigheden.

Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)
IODS is een gebiedsgericht programma waarmee - gelijktijdig met de aanleg van de A4 Delft-Schiedam - ook wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen. IODS is een samenwerkingsverband tussen Rijk, provincie Zuid-Holland, lokale overheden en verschillende maatschappelijke organisaties.

Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam
In het informatiecentrum is van alles te zien en te horen over de A4 Delft-Schiedam. U komt meer te weten over de geschiedenis, de bouwmethoden en het eindbeeld van de weg. Vanaf de uitkijkheuvel kunt u de werkzaamheden op het bouwterrein overzien.

Adres en openingstijden
Het Informatiecentrum A4 Delft-Schiedam is gevestigd aan de Woudweg 25 te Schiedam. De reguliere openingstijden van het informatiecentrum zijn dinsdag t/m donderdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Groepen zijn ook buiten de openingstijden welkom op afspraak. Voor reserveringen kunt u van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur bellen naar 06-31001893.

Themamiddag Recreatie tussen Delft en Schiedam

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 21 februari 2014