Heerlijk Buiten

foto

Vervanging bruggen in recreatiegebied Gouwebos

Tot en met 4 juli vervangt het Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen e.o. een groot aantal bruggen in het recreatiegebied Gouwebos. Tijdelijk zal één noodbrug geplaatst worden. Soms is een omleiding van toepassing. Ook wandelbruggen worden vervangen. Fietsers en wandelaars kunnen straks weer gebruik maken van nieuwe bruggen.

Het ververvangen van vijf, van de totaal zeven, wandelbruggen is vrijdag 2 mei afgerond. De verbindingsbrug tussen de Bosweg en het Lindenlaantje wordt vervangen tussen 5 mei en 13 juni. Deze locatie krijgt tijdelijk een noodbrug. Een omleidingsroute geldt voor de brug onder het spoor van de Mendelweg naar de Dr. Hamburgerlaan. Het plaatsen van deze nieuwe brug vindt plaats tussen 16 juni en 3 juli.
Dit groot onderhoud is in uitvoering bij G.Z-H in opdracht van het Natuur- en Recreatieschap Reeuwijkse Plassen e.o.

Gouwebos
In het Gouwebos is het straks weer heerlijk wandelen over de nieuwe bruggetjes. Er zijn ook andere recreatiemogelijkheden. Zoals een “snuffelpad” voor baasjes met hun hond, hardloopparcours, speelvelden, picknicktafels en vissteigers. Het recreatiegebied heeft een parkachtige uitstraling met bos, open grasland, plassen en heeft diverse voorzieningen. Door de verschillende soorten bomen en struiken trekt het Gouwebos veel vogels aan die er een nest bouwen en voor lange tijd verblijven.
Locatie: tussen Boskoop en Waddinxveen. Gouwebos hoort bij de gebieden ’t Weegje, Goudse Hout, Oostpolder, Twaalfmorgen, Elfhoevenstrook en Reeuwijkse Hout www.heerlijkbuiten.nl.

RP Gouwebos bruggetje fietser/ pb vervangen bruggen/ 2014

Toelichting

bericht geplaatst 15 april 2014