Heerlijk Buiten

foto

Vrijwilligers verkennen nieuw wandelroutenetwerk regio Delfland

De regio Delfland krijgt een eigen wandelroutenetwerk. Eind juni staan er maar liefst nieuwe 440 routepalen in de steden, dorpen en het buitengebied. Die wijzen wandelaars de weg langs de mooiste plekken in Delfland. Twintig vrijwilligers trekken de komende weken vast de wandelschoenen aan om de in totaal 800 kilometer lange routes te inspecteren.


Vrijwilligers Tevoet en Midden-Delfland

De vrijwilligers zijn leden van wandelvereniging Tevoet en de Midden-Delfland Vereniging. Na een instructiebijeenkomst verkennen ze vanaf begin maart  ieder een ander deel van het nieuwe wandelroutenetwerk. Jan Rijnsburger is één van de vrijwilligers die op pad gaat. Hij vertelt: “ik vind het heel belangrijk dat je direct vanuit je eigen voordeur een leuke wandeling kunt maken. Daarom draag ik graag een steentje bij aan de ontwikkeling van dit mooie wandelnetwerk”.

De voorbereidingen voor het wandelroutenetwerk zijn in volle gang. In mei en juni worden de 110 informatiepanelen  en routepalen langs de route geplaatst. De vrijwilligers bekijken onder meer of de beoogde plekken hiervoor geschikt zijn. Hun werk is  te volgen op facebook.com/heerlijkbuiten


Wandelen via knooppunten

Het wandelroutenetwerk in de regio Delfland loopt straks door 16 gemeenten. Het voert niet alleen langs de mooiste plekjes in de steden, maar ook langs het strand en het open groene landschap van Midden Delfland. Het is een ‘knooppuntensysteem’. Het vormt mooie  verbindingen tussen de steden onderling en het landelijk gebied.  Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route samenstellen langs de knooppunten.

Themaroutes

De komende maanden worden in samenwerking met ondernemers langs de route meerdere themawandelroutes ontwikkeld, bijvoorbeeld rond de geschiedenis van het gebied, eten-uit-de-natuur en speciale ontdekkingstochten voor  kinderen. Deze bieden kansen voor ondernemers langs de route.

Het wandelroutenetwerk Delfland is een initiatief van Recreatieschap Midden-Delfland in samenwerking met diverse gemeenten. Het project wordt door de deelnemende gemeenten en de provincie Zuid-Holland gefinancierd. G.Z-H is de directievoerder van de aanleg van het wandelknooppuntensysteem.

MD/wandelen/knooppunten/indeling/vrijwilligers

Meer weten?

Recreatieschap Midden-Delfland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 26 februari 2015