Heerlijk Buiten

foto

Wandelroutenetwerken IJsselmonde en Krimpenerwaard feestelijk geopend

Wandelen van knooppunt naar knooppunt. Dat kan via de wandelroutenetwerken die de Natuur- en Recreatieschappen Krimpenerwaard en IJsselmonde hebben aangelegd. Op 10 juli zijn de wandelroutenetwerken Krimpenerwaard en IJsselmonde feestelijk geopend.

De knooppunten maken het voor bewoners en recreanten makkelijker om te genieten van het groen en de karakteristieke landschappen in Zuid-Holland. Dat is prettig en gezond. Redenen voor de provincie Zuid-Holland om de wandelroutenetwerken te financieren.

Wandelen van knooppunt naar knooppunt
Op informatiepanelen langs de route zien wandelaars welke knooppunten ze kunnen volgen. Onderweg volgen ze bordjes en herhalingsstickers in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Waar mogelijk gaat de route over half- of onverharde paden. Onderweg komen wandelaars langs koeien in de wei, sfeervolle dorpjes en fraaie polderlandschappen. De wandel­netwerken beslaan bij elkaar 350 kilometer.


Recreatieve routes op IJsselmonde
Nieuws > IJS en KW > opening wandelroutenetwerk 10-7-14 - IJsselmonde // img_0888_-_kopie_2.jpg (402 K)De feestelijke opening vond plaats per boot, zodat beide wandelroutenetwerken makkelijk bereikbaar waren. Op IJsselmonde werd een informatiepaneel onthuld door de heren Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Van Belzen, portefeuillehouder recreatieve routes Deltapoort, en Van de Velde, bestuurslid van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. Jan van Belzen is blij met het wandelroutenetwerk op IJsselmonde: "Deltapoort streeft naar een aantrekkelijk routenetwerk voor fietsers, ruiters kanoërs en wandelaars. Het wandelroutenetwerk op Oost-IJsselmonde is een mooie parel aan die ketting."

Over tiendwegen en polderkades in de Krimpenerwaard
Met het Driehoeksveer kunnen wandelaars van het wandelroutenetwerk IJsselmonde overstappen op dat in de Krimpenerwaard. Er zijn veel tiendwegen en polderkades opgenomen in het netwerk. De heren Weber en Roelse, bestuurder van het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard, schroefden gezamenlijk twee bordjes op een routepaaltje om de opening van het wandelroutenetwerk luister bij te zetten.
Nieuws > IJS en KW > opening wandelroutenetwerk 10-7-14 -Krimpenerwaard 2 // opening_krimpenerwaard.jpg (309 K)Dick Roelse verwacht dat recreatie-ondernemers gaan samenwerken bij het uitzetten van themaroutes via de knooppunten. "Dat maakt het wandelroutenetwerk nog interessanter voor wandelliefhebbers." Han Weber blikt alvast vooruit: "Dit jaar en volgend jaar worden in nog veel meer regio's wandelroutenetwerken aangelegd. Wandelaars kunnen straks door heel Zuid-Holland van knooppunt naar knooppunt wandelen." 

Meer informatie
Ter promotie van de netwerken zijn twee vouwkaartjes uitgegeven. Deze zijn binnenkort beschikbaar bij diverse recreatie-ondernemers en gemeenten in het gebied.  Ze zijn hier nu al te downloaden.

Samenwerking
Het wandelroutenetwerk IJsselmonde kwam tot stand dankzij de samenwerking van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, gemeenten in Deltapoort, het waterschap Hollandse Delta en TeVoet.  In de Krimpenerwaard werkten het Natuur- en Recreatieschap Krimpenerwaard, Zuid-Hollands Landschap, de K5-gemeenten, TeVoet, Dienst Landelijk Gebied en het Veenweidepact Krimpenerwaard samen om het netwerk te realiseren. Beide wandelroutenetwerken zijn gefinancierd door de provincie Zuid-Holland.

 

 

 

 

 

 

opening wandelroutenetwerk 10-7-14 -IJsselmonde 2

Meer weten?

Staatsbosbeheer
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 11 juli 2014