Heerlijk Buiten

foto

Zes fietsroutes vertellen het verhaal van de Krimpenerwaard

De Groenalliantie Midden-Holland heeft zes fietsroutes door de Krimpenerwaard opnieuw uitgegeven. Ze vertellen het verhaal van de Krimpenerwaard aan de hand van bezienswaardigheden die fietsers onderweg tegenkomen. De routes, met namen als Hosteeroute, Waotterrotroute en Rollebolleroute, volgen de fietsknooppunten.  

De routes belichten dat wat de Krimpenerwaard uniek maakt. Zoals de boerderijen waar ambachtelijk kaas maken hand in hand gaat met moderne bedrijfsvoering. Of het karakteristieke slagenlandschap, door mensen gemaakt. Ook karakteristiek voor de Krimpenerwaard zijn de dijken, molens en gemalen die de eeuwenlange strijd tegen het water zichtbaar maken.

Al fietsend het streekeigene ontdekken 
Dilia Blok, wethouder bij de gemeente Krimpenerwaard: "Al fietsend kunnen mensen het streekeigene van onze mooie Krimpenerwaard ontdekken. Je ziet het al in de namen van de routes, die zijn in het Krimpenerwaards dialect. Zoals de Koeibochtroute, de Gunterwaaitroute en de Dworseroute."

Kwaliteitsimpuls
De fietsroutes zijn heruitgegeven vanuit het project Kwaliteitsimpuls Krimpenerhout en Loetbos, bedoeld om de recreatiegebieden nog aantrekkelijker te maken voor recreanten. De routes zijn de te downloaden van heerlijkbuiten.nl/routes, onze routes. Of klik hierboven op de namen van de routes. 

Waotterrotroute 2

Meer weten?

Groenalliantie Midden-Holland
Schiedam
T. (010) 298 1010
E.

Toelichting

bericht geplaatst 2 maart 2015